AIK kvar i Elitettan

2019.10.19, kl 20:20
AIK besegrade formstarka IFK Kalmar med 3-1 (1-0) inför 147 åskådare på Skytteholms IP, men trots de tre poängen är det med en omgång kvar av serien klart att AIK spelar i Elitettan även 2020.

AIK tog ledningen i den fjärde minuten då Nicole Odelberg Modin slog in bollen i mål efter att målvakten Sara Björk räddat Emma Engströms närskott och resultatet stod sig halvleken ut. I den andra halvlekens tolfte minut fick bortalagets Christabel Oduro sitt andra gula kort och fick lämna planen, men IFK Kalmar kunde ändå kvittera till 1-1 i den 70:e minuten då lagkapten Mathilda Johansson Prakt överlistade Lovisa Koss.

AIK bytte i matchens slutskede in Rosa Kafaji och Johanna Lindell och de två skulle avgöra matchen till AIK:s fördel. I den 83:e minuten slog Rosa Kafaji in 2-1 till AIK och tio minuter senare fastställde Johanna Lindell slutresultatet. AIK:s sista match för 2019 spelas nästa helg då man tar sig an Kvarnsvedens IK på bortaplan.