2018.02.07, kl 11:00

AIK Shop flyttar till Friends Arena

Inför starten av fotbollssäsongen 2018 kommer AIK Shop att öppna upp i nya stora fräscha lokaler med bästa läge i hemmaarenan Friends Arena. Flytten till nationalarenan har gjorts möjlig efter ett bra samarbete mellan AIK Fotboll och flera av klubbens samarbetspartners.

AIK Shop kommer under våren 2018 att flytta in i en ny lokal placerad mellan biljettkassan och entré A på Friends Arena. Den nya butiken kommer att vara öppen mot Putte Kocks plats och Mall of Scandinavia då det inte är matchdag samt även inifrån arenan under matchdagar.

– För AIK Fotboll är detta en vision som vi nu har lyckats förverkliga med hjälp av våra partners. Den nya placeringen i arenans entré kommer att bidra till en förhöjd upplevelse för våra matchdagsbesökare där samtliga, oavsett hur man har tagit sig till arenan, enkelt når butiken såväl före som efter matchen, säger Håkan Strandlund, tf vd på AIK Fotboll.

– Vi är glada över att vi tillsammans med AIK Fotboll har hittat en bra lösning för AIK Shop i deras hemmaarena. Det gör att arenan får besökare och aktivitet även de dagar då vi inte har evenemang och bidrar därmed till att utveckla Friends Arena positivt. Vi ser mycket fram emot att slå upp portarna inför fotbollssäsongen och hälsa alla AIK-supportrar välkomna till oss, säger Marie Lindqvist, vd Stockholm Live som är arenaoperatör på Friends Arena.

– Mötet med AIK, denna urkraft, har varit otroligt inspirerande i vår kreativa process och är grunden i konceptet. Den nya butiken berättar om historien genom minnen och artefakter, det urbana arvet i råa och äkta material som betong, metall och läder, men också den starka framåtandan i glödande guld och neon. Vårt fokus har varit att rita en högfunktionell butik med stark identitet och tydliga flöden, en mötesplats till ett AIK som aldrig står still, säger Anna Rotsman Halldén, ansvarig arkitekt på Tengbom.

– Det är ett privilegium att få jobba strategiskt med AIK Fotboll, klubbens supportrar och partners. Att få vara med från start och skapa en plats som ska andas AIK och stödja klubbens framtida målsättning är få förunnat. Att få göra det tillsammans med Nike är mäktigt, säger Tim Gable, strategy director på River.

Nya AIK Shop kommer att vara mycket större än tidigare för att möta den ökande efterfrågan av klubbens nya merchandise, men även vara byggd på ett logistiskt sätt som skapar bättre och smidigare flöden i butiken för både gäster och personal. AIK Fotboll kommer samtidigt att integrera biljetthanteringen som en del i nya AIK Shop och därmed skapa en naturlig knutpunkt för all försäljning gällande merchandise och matchbiljetter på samma ställe.

Målsättningen och förhoppningen är att nya AIK Shop ska slå upp portarna i de nya lokalerna på Friends Arena innan den allsvenska hemmapremiären mot Dalkurd FF på Annandag påsk. AIK Shops tidigare flaggskeppsbutik på Dalvägen 30 i Solna invigdes den 7 oktober 2013 efter att AIK:s hedersordförande Lennart Johansson klippte banden och officiellt öppnade butiken. AIK Shop stängde tills vidare vid årsskiftet 2017/2018 och fram till nya AIK Shops öppnande har webbutiken aikshop.se öppet dygnet runt.

AIK Fotboll vill tacka samarbetspartnerna Fabege, Stockholm Live, Nike, River, Tengbom samt Mannerfelt Design Team AB för ett bra samarbete inför öppnandet av nya AIK Shop.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll