AIK-supporterns fina initiativ – skänker årskort till Maskrosbarn

2020.04.04, kl 14:00
Att ge sina barn en trygg och kärleksfull barndom är något de flesta föräldrar strävar efter. Tyvärr ser det inte alltid ut så. Hundratusentals barn i Sverige växer idag upp med en förälder som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller som utsätter barnen för våld. AIK-supportern Erik blev berörd när han själv blev förälder och valde att skänka fem årskort i syfte att ge barn en mer värdefull barndom.

Annons:

När Erik Bergdahls son föddes var det någonting som fick honom att omvärdera vad som var värt någonting i livet. Det hade inte varit en självklarhet att han skulle bli förälder utan det krävdes en så kallad IVF-behandling. Det var en jobbig period och gav Erik insikten kring vikten av en trygg och kärleksfull barndom.

– AIK har alltid gett mig så mycket kärlek och glädje, särskilt under den tuffa tiden som var, så jag tänkte att det är genom AIK och fotbollen jag kan ge någonting tillbaka.

Han bestämde sig för att vilja ge fler barn och unga möjligheten till att få se AIK spela och tog kontakt med klubben. Det slutade med att han köpte fem årskort till Norra ungdom som han ville skänka till barn i utsatthet. AIK Fotboll tog i sin tur kontakt med Maskrosbarn och hittade ett upplägg som ger flera barn möjlighet till att se AIK spela under säsongen.

– Jag kände direkt att genom Maskrosbarn skulle korten verkligen göra en skillnad för barnen! Det kändes otroligt bra att kunna ge ett bidrag, säger Erik Bergdahl.

– När vi fick höra att Erik önskade skänka årskorten till oss blev vi både rörda, tacksamma och stolta. Vi har väldigt positiva erfarenheter av tidigare samarbeten med AIK Fotboll och klubbens supportrar och såg direkt hur initiativet skulle kunna göra nytta, säger Henrik Carpelan, ansvarig för samarbeten och företagsinsamling på Maskrosbarn.

Årskorten kommer att användas i Maskrosbarns coachprogram. På så sätt får flera barn möjlighet att ta del av AIK:s matcher under hela säsongen. Tack Erik för ditt otroligt fina initiativ att ge utsatta barn och unga en mer meningsfull tillvaro.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll