AIK Ungdomsfotboll återigen topprankat i EFD:s certifiering

2024.04.04, kl 12:00
Elitfotboll Dam (EFD) har tillsammans med Svenska Spel presenterat 2023 års certifiering av elitfotbollsklubbarnas ungdomsverksamheter på flicksidan. AIK Ungdomsfotboll är likt föregående år topprankade.

Elitfotboll Dam (EFD) och Svenska Spel jobbar tillsammans för att utveckla svensk damfotboll. En viktig del i det arbetet är den certifieringsprocess som mäter kvaliteten i klubbarnas ungdomsverksamheter och säkerställer att damfotbollen utvecklas i rätt riktning. AIK Fotboll tilldelas högst poäng (1 264) av samtliga klubbar och når därmed nivå fem vilket innebär 250 000 kr.

– Vi är väldigt stolta och glada att vi återigen är Sveriges främsta flickakademi i EFD:s certifiering. Det är ett målmedvetet och hårt jobb som ligger bakom från ledare, tränare och spelare. Och detta vore inte möjligt utan den satsning och de förutsättningar som ges från klubben på flick-och damfotbollen, det är ett teamwork från hela organisationen som ligger till grund för förstaplaceringen i certifieringen, säger Malin Ericsson, akademichef flick.

Certifieringen ligger till grund för en ekonomisk ersättning när fyra miljoner kronor ska fördelas på de 28 klubbarna och för Svenska Spel, som är huvudsponsor till Elitfotboll Dam och klubbarna i OBOS Damallsvenskan och Elitettan, är det viktigt att klubbarna hela tiden utvecklas.

– I certifieringen har vi tittat närmare på områden som anställningsgrad av tränare, samarbete med skolträningar och att befintliga strategidokument hos klubbarna efterföljs i den elitförberedande verksamheten. Det finns en otrolig energi och vilja hos klubbarna att skapa utvecklande spelarmiljöer. Det är en väldigt bra förutsättning som vi ska bygga vidare på, säger Kirsten van de Ven, sportchef Elitfotboll Dam.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll