AIK Ungdomsfotboll föreläser på StFF:s vetenskapliga råd

2019.05.15, kl 14:34
Torsdag den 16/5 så arrangerar det vetenskapliga rådet hos Stockholms Fotbollsförbund ett seminarium. James Vaughn och Dennis Hörtin från AIK kommer att föreläsa på detta seminarium.

De kommer berätta om klubbens resa och kunskapen bakom förändringen av föreningens barn- och ungdomsfotboll, från beslut, till genomförande och den komplexa processen.

Vi har fått intervjua James inför seminariet.

 

Du ska föreläsa på det vetenskapliga rådet, hur känns det?
-Det är ett bra tillfälle att diskutera vår syn på spelarutveckling och påverka den bredare fotbollskulturen i Stockholm. Ju bättre fotbollsmiljön är desto bättre blir våra spelare. Det är viktigt att vi bidrar till att höja nivån på fotbollsutbildning överallt i Stockholm. Vi behöver stark motstånd så att vi kan bli starkare och att börjar med bättre pedagogik och bättre spelarutvecklingsmiljöer.

Vad hoppas ni att era lyssnare ska få av er föreläsning?
-Budskapet vi vill framföra är att många klubbar, tränare och fotbollsorganisationer bygger på gamla idéer som kommer från gammal vetenskap och dessa idéer bör inte tillämpas på mänsklig utveckling. Vi behöver förstå att människor utvecklas på icke-linjära sätt genom interaktioner med deras miljö. Därför är vårt jobb att skapa bättre miljöer, vi kommer att prata och diskutera om hur vi skapar bättre miljöer.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll