AIK:s nyförvärv Konya Plummer har anslutit till klubben

2021.09.23, kl 14:49
AIK:s nyförvärv Konya Plummer, med tidigare klubbadress Orlando Pride – har anslutit till klubben. Plummer är uttagningsbar till helgens match mot KIF Örebro och låneavtalet för jamaicanskan sträcker sig till den 15 december 2021.

Sista pusselbiten i AIK:s lagbygge för säsongen 2021 blev den 24-åriga jamaicanskan Konya Plummer. Mittbacken blev klar för AIK sent under sommarens övergångsfönster och kunde efter en längre tid ansluta till Solna under lördagen. Hon har sedan dess hunnit med flertalet träningar med laget och är uttagningsbar till kommande match mot KIF Örebro.

Plummer var lagkapten för Jamaica under VM i Frankrike 2019 och AIK:s manager Anne Mäkinen har beskrivit henne som en snabb och stark i mittback med bra fötter. 

– Äntligen är hon är. En fantastisk människa och en jätteduktig fotbollsspelare. Hon är ”speedy”, har en bra passningsfot och läser spelet på ett bra sätt. Hennes ledarskap syntes redan på första träningen. Vi är glada att ha henne här, uttryckte sig Mäkinen till AIK Play tidigare i veckan.

Plummer själv är glad över att ha kommit hit och var bland annat på plats när AIK:s herrlag besegrade IFK Göteborg på Friends Arena under måndagskvällen.

– Det var verkligen kul att vara på plats och se alla supportrar njuta av att gå på fotboll. En väldigt bra inramning! Jag har väntat på det här och jag måste bara leva i nuet, säger Konya till AIK Fotboll.

AIK Fotboll säger varmt välkommen till sin nya nummer 26, Konya Plummer!

 

Text: Filip Wiklund

Huvudpartners

Ligapartners

Branschexklusiva partners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll