Andra raka segern

2021.03.26, kl 16:11
AIK besegrade Örebro SK med 3–2 (2–1) efter en riktigt bra första halvlek där AIK gick fram till 2–0 efter mål av Bojan Radulovic och Nicolás Stefanelli. I den andra halvleken kvitterade ÖSK, men inhopparen Henok Goitom avgjorde då han slog in 3–2 i den 66:e matchminuten.

Det var under fredagseftermiddagen dags för AIK:s tredje träningsmatch efter uttåget ur Svenska cupens gruppspel och för motståndet stod Örebro SK på Behrn Arena. AIK ställde upp med en helt nykomponerad backlinje där Tom Strannegård och Yasin Ayari debuterade som ytterbackar. I målet var Jakob Haugaard tillbaka och gjorde sin första match sedan den 30 augusti 2020 (AIK – BK Häcken 0-1). När matchklockan närmade sig fem spelade minuter svarade mittbacken Robin Tihi för en stark aktion då han klev upp i planen och tog sig upp till offensivt straffområde där han lade ut bollen till Saku Ylätupa på högerkanten. Finländaren måttade ett exakt inlägg med vänsterfoten och nådde huvudet på Bojan Radulovic och nicken blev perfekt då bollen satt strax innanför den vänstra stolpen, i gaveln. 1-0 till AIK.

Bortalaget fortsatte att föra matchen och det dröjde inte länge innan målskytt Radulovic fick ett fint läge då han kom fram i fritt läge, men passningen bort mot framrusande Nabil Bahoui till vänster i straffområdet bröts. I den 20:e matchminuten vände Saku Ylätupa bort sin försvarare på högerkanten och slog ett mycket fint inlägg som nästan nådde huvudet på Nabil Bahoui, men en hemmaspelare lyckades nicka undan till en resultatlös vänsterhörna. Åtta minuter senare kom den första målchansen för ÖSK då Kevin Walker avslutade utanför strafflinjen och Aron Mehmeti satte fram foten och på volley styrde bollen en dryg meter utanför den vänstra stolpen.

Då matchklockan närmade sig 31 spelade minuter satte högerbacken Yasin Ayari fart framåt och släppte bollen till Nicolás Stefanelli strax utanför straffområdet. Argentinaren sköt bollen lågt mot den vänstra gaveln och den gick förbi utsträcka målvakten Bobby Allain och in i mål fram till 2-0 till AIK. AIK kontrollerade matchen klart, men med sekunder kvar av stopptiden fick hemmalagets Dennis Collander iväg ett skott från högersidan som passerade Jakob Haugaard och det var reducerat och nytt liv för ÖSK inför den andra halvleken.

AIK gjorde två spelarbyten inför den andra akten då Lucas Forsberg och Joshua Sivertsen ersatte Yasin Ayari och Sotirios Papagiannopoulos. Spelet under inledningen var mer stängt än i den mer böljande första halvleken och målchanserna lös med sin frånvaro. I den 59:e matchminuten fick högerbacken Daniel Björnkvist yta på högerkanten och lyfte in ett inlägg som nådde Deniz Hümmet i ytan mellan Robin Tihi och Lucas Forsberg och han satte pannan till bollen och styrde in den i det högra hörnet. 2-2 var ett faktum.

Efter 61 spelade minuter signalerade AIK för ett trippelbyte och Bojan Radulovic, Nabil Bahoui och Saku Ylätupa lämnade planen till förmån för Henok Goitom, Stefan Silva och Alexander Fesshaie. Fem minuter senare frispelades Henok Goitom, med lagkaptensbindeln på armen, elegant av Nicolás Stefanelli och nådde bollen utanför straffområdet, precis före den utrusande målvakten. Bollen gick mellan benen på hemmalagets siste utpost och rullade enkelt in i det övergivna målet och det var 3-2 och återigen AIK-ledning.

I den 70:e matchminuten klev AIK-junioren Alexander Fesshaie in i straffområdet vid den högra kortlinjen och han avslutade kraftfullt och fick målvakten att sträcka ut för att freda målet. Tre minuter senare var det nära 3-3, men mittbacken Joshua Sivertsen räddade på mållinjen. Med kvarten kvar var det dags för nya AIK-byten då Nicolás Stefanelli och Bilal Hussein ersattes av Samuel Dahl och Richie Omorowa. Bortalagets sista byte kom i den 80:e matchminuten då Rasmus Bonde kom in istället för Tom Strannegård.

Örebro SK tryckte på slutet tillbaka det mycket unga AIK-laget som dock försvarade sig bra och Gnaget kunde hålla undan till en skön seger.