Årskortsinformation inför säsongen 2023

2022.09.24, kl 10:47
Onsdagen den 28 september startar förnyelseperioden för årskortsköp till herrlagets säsong 2023. Du som har årskort på Friends Arena kan då, precis som tidigare år, välja att antingen förnya din plats eller flytta till en ny, innan försäljningen öppnar upp för allmänheten.
I artikeln nedan följer kan du läsa om några viktiga nyheter kring årskorten för 2023.

Annons:

Nytt typ av kort

AIK Fotboll har under en längre tid haft en typ av årskort där kortet innehåller ett RFID-chip. Detta chip laddas på med den nya säsongen vid förnyelse/nyköp och kortet skannas i entrén likt ett passerkort. Den här typen av kort har möjliggjort att man kan förnya samma kort år efter år utan att behöva få hem ett nytt plastkort. 

Inför 2023 har AIK Fotboll beslutat att frångå denna typ av kort. Dels så beror detta på att korten är betydligt dyrare än vanliga plastkort samt att hanteringen vid print och distribution blir en mer omständlig process då enbart ett fåtal skrivare kan hantera RFID-chippade kort. Den främsta anledningen till förändringen är dock att inpasseringen på arenan skall fungera smidigare för både årskortsinnehavare och biljettinnehavare.

Detta innebär att det kommer tillkomma en kortavgift om 50 SEK på alla årskortstransaktioner inför 2023 då alla behöver få ett nytt kort. 

Priserna för årskorten är däremot oförändrade jämfört med säsongen 2022.

årskort23_sektionerpriser

Sektioner och priser säsongen 2023.

Ny entré för dig på västra långsidan

Nytt för kommande säsong är även att alla årskort på västra långsidan har bytt entré från C till A. Detta beror på att entré A är en betydligt större entré där flödet kan flyta på smidigare samt att entré C ska kunna nyttjas till det tredje etaget vid behov vilket underlättar köerna i övriga läktare som går upp på etage tre.

Ingen årskortshantering i AIK Shop på matchdagar

Nytt för i år är hanteringen av årskort i AIK Shop. På matchdag så kommer ingen hantering av årskort att ske i AIK Shop. Saknar du ditt kort eller om ditt kort inte fungerar så får du ut en biljett i biljettkassan. Kontakta sedan arskort@aikftoboll.se för att få ett nytt kort skickat hem. Har du tappat bort det så kostar det 50 SEK att ersätta.

I årskortet ingår:

  • 15 allsvenska hemmamatcher på Friends Arena
  • Hemmamatcherna i Svenska cupens gruppspel (i mån av plats)
  • Förtur på biljettköp till eventuellt Europaspel

Förtursperioden pågår till den 25 november 2022 då nyförsäljningen öppnar upp. Allt om årskort har vi samlat på den här sidan. Där hittar du även information om de olika sektionerna.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll