Åtta herrspelare uttagna till landslagsspel

2020.08.29, kl 16:55
Efter hemmamatchen mot BK Häcken på söndag tar Allsvenskan ett kortare uppehåll då det kommer att spelas en hel del landskamper. AIK Fotboll har åtta spelare från herrtruppen som beger sig iväg på längre och kortare resor innan det är dags för allsvenskt spel igen.

Annons:

Det svenska herrlandslaget spelar två matcher i Uefa Nations League och Sebastian Larsson samt Mikael Lustig är uttagna. Både mötet med Frankrike (5/9) och med Portugal (8/9) spelas på Friends Arena i Solna. Sebastian Larsson har spelat 118 A-landskamper och Mikael Lustig har spelat 82 A-landskamper vilket innebär att de är de två mest rutinerade spelarna i förbundskaptenen Janne Anderssons uttagna landslagstrupp.

Det estländska herrlandslaget spelar två matcher i Uefa Nations League och Karol Mets är uttagen. Estland möter Georgien hemma i Tallinn (5/9) och Armenien borta i Yerevan (8/9) innan det är dags för en lång hemresa. Karol Mets har spelat 61 A-landskamper.

Det isländska herrlandslaget spelar två matcher i Uefa Nations League och Kolbeinn Sigþórsson är uttagen. Island möter England hemma i Reykjavik (5/9) och Belgien i Bryssel (8/9). Kolbeinn Sigþórsson har spelat 57 A-landskamper.

Det svenska U21-landslaget spelar två matcher i EM-kvalet och Eric Kahl samt Bilal Hussein är uttagna. Sverige möter Island på bortaplan (4/9) och Italien på Guldfågeln Arena i Kalmar (8/9). Bilal Hussein har spelat sju U21-landskamper medan det för Eric Kahl är första gången som han tas ut i en landslagstrupp.

Det finländska U21-landslaget spelar två matcher i EM-kvalet och Saku Ylätupa samt Robin Tihi är uttagna. Finland möter Rumänien i Åbo (4/9) och Ukraina i Helsingfors (8/9). Saku Ylätupa har spelat 13 U21-landskamper medan det för Robin Tihi är första gången som han tas ut i en landslagstrupp.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll