Båda kvalmatcherna spelas på svensk mark

2022.06.22, kl 15:00
Det står nu klart att dubbelmötet i kvalspelet till Uefa Europa Conference League 2022/2023 mellan AIK och ukrainska FC Vorskla från Poltava kommer spelas på svensk mark. Beslutet är gemensamt taget och har skett efter dialog mellan klubbarna.

Spelordningen för det stundande kvalspelet till Uefa Europa Conference League 2022/2023 är nu fastställt. AIK och FC Vorskla från Poltava har med anledning av kriget i Ukraina gemensamt arbetat för att få till en lösning gällande spelplatser i det kommande kvalspelet. Efter godkännande från Uefa idag (onsdag) så kommer båda matcherna att spelas på svensk mark, i Stockholm. Beslutet är gemensamt och taget med anledning att det såväl praktiskt som rent sportsligt ger bästa möjliga förutsättningar för båda klubbarna. 

– Vi har sedan lottningen haft en mycket god dialog med FC Vorskla om vilka möjligheter som fanns sett till den extrema situationen som är i Ukraina. Jag är väldigt glad att vi tillsammans kunde landa i denna lösning som också UEFA sett som den idé som skapar bästa sportsliga förutsättningar för alla parter, säger AIK Fotbolls VD och klubbdirektör Manuel Lindberg.

FC Vorskla inleder kvalspelet som hemmalag torsdagen den 21 juli 2022 på Tele2 Arena. Onsdagen den 27 juli 2022 fortsätter dubbelmötet på Friends Arena, med AIK som hemmalag. Detta innebär att spelordningen är omvänd gentemot lottningen.

– Fotbollen kan i sina bästa stunder verkligen förena och vara gränsöverskridande och jag tycker att detta beslut visar vilka goda krafter det finns i världen i oroliga tider, avslutar AIK Fotbolls VD och klubbdirektör Manuel Lindberg.

AIK Fotboll återkommer snarast möjligt med information kring biljettförsäljning till dubbelmötet. 

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll