Bartosz Grzelak lämnar AIK Fotboll

2018.12.21, kl 10:00
AIK Fotboll och den assisterande tränaren Bartosz Grzelak är överens om att avbryta avtalet mellan parterna som gällde över 2019. Bartosz lämnar klubben för att bli assisterande förbundskapten för det svenska U21-landslaget.

– Bartosz har med sin kunskap och personlighet bidragit till att utveckla den höga standard som vi har vant oss vid i AIK gällande de assisterande tränarna. Vi önskar honom all lycka med det nya uppdraget, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

– Det har varit en fantastisk tid som jag har fått uppleva i AIK. Jag är evigt tacksam över att ha fått möjligheten av Rikard och Björn att få jobba i en lärorik miljö och varit en del av en framgångsrik period som kröntes med ett SM-guld. Jag vill också tacka alla underbara och kompetenta spelare och ledare som jag har haft förmånen att jobba med. Det har varit en ynnest att få jobba med människor som er. Sist, men inte minst vill jag rikta ett stort tack till AIK-supportrarna som hade en oerhört stor del i framgångarna på fotbollsplanen. Ni är ett bevis för vad som händer när många människor riktar sin energi mot en och samma målsättning. Nu väntar ett nytt stimulerande uppdrag som assisterande förbundskapten i U21-landslaget. Det ska bli en ära att få representera vårt land och jag ser fram emot möjligheten att få jobba på internationell nivå tillsammans med förbundskapten Roland Nilsson och nästa generations a-landslagmän, säger Bartosz Grzelak.

Den 14 juni 2017 meddelade AIK Fotboll att man var överens med Bartosz Grzelak och hans dåvarande klubb IK Frej Täby där han var manager om en övergång till AIK. Hans debut som assisterande tränare för AIK i en tävlingsmatch blev bortamötet med KÍ Klaksvík (0–0) i Uefa Europa Leagues första kvalomgång den 29 juni 2017. AIK slutade på andra plats i Allsvenskan under hans första år i klubben. Under 2018 var Bartosz Grzelak assisterande tränare för AIK då klubben vann sitt tolfte SM-guld genom tiderna. Sammanlagt blev det 48 allsvenska matcher för honom som assisterande tränare och AIK noterade 29V-16O-3F i dessa matcher.

AIK Fotboll tackar Bartosz för tiden i klubben och önskar honom lycka till i det kommande arbetet med det svenska U21-landslaget.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll