Damlaget hyllar supportrarna inför lördagens derby

2020.09.25, kl 09:00
Många går just nu och väntar på besked om hur och när mer publik kan börja släppas på på fotbollsmatcher runt om i Sverige. Under lördagens derby i Elitettan kommer därför AIK Fotboll att genomföra en manifestation för att uttrycka sin längtan efter er, våra supportrar. 

Vi längtar efter dig! Det – tillsammans med namnet på några av våra supportrar – är budskapet på de t-shirts som spelarna kommer att bära på inmarschen vid matchen mot Hammarby i Elitettan nu på lördag den 26 september. Varje t-shirt riktar sig till en specifik person.

– Att spela inför tomma läktare känns tråkigt oavsett motstånd, men i ett derby mot Hammarby hemma på Skytteholm kommer det att kännas extra tomt då vi vet vilket stöd som ni supportrar hade gett oss spelare. Därför känns det viktigt att vi genomför den här manifestationen och uttrycker vår längtan, säger Matilda Rosqvist, lagkapten för AIK Fotbolls damlag.

Tidigare i veckan lanserade AIK Fotboll kampanjen #50för50 som går ut på att man som supporter kan stötta damsektionen genom att köpa fiktiva matchbiljetter till derbyt och då vara med och tävla om matchanvända spelartröjor. Gensvaret har varit stort och på fredagsmorgonen har ca 1 500 biljetter sålts till lördagens derby.

– Vi är väldigt tacksamma för all support. Förhoppningsvis ses vi snart igen på plats på Skytteholm, säger Matilda Rosqvist.

För att upprätthålla relationen mellan klubbarna och fansen har Elitfotboll Dam under våren samlat spelare och supportrar under temat Fotbollslängtan. Det har handlat om att både spelare och fans har delat med sig av vad de längtar efter. Måljublet, energin från publiken, doften av det nyklippta gräset, sångerna eller korven i pausen. Allt det där som sammantaget skapar fotbollens magi, helt enkelt.

– Det är tufft för alla idrotter just nu, inte minst för en publiksport som fotbollen, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare Elitfotboll Dam. Den här manifestationen är klubbarnas sätt att visa vad fansen betyder. 

Matchen mellan AIK och Hammarby har avspark kl 13:00 och sänds live på SportExpressenPlay.se.

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll