Damlaget spelar Volkswagen Stockholm Challenge 2021

2021.01.19, kl 11:00
Volkswagen Stockholm Challenge ar ett gemensamt initiativ av AIK, IF Brommapojkarna, Djurgårdens IF och Hammarby IF. Syftet och målsättningen med försäsongsturneringen Volkswagen Stockholm Challenge är att klubbarna vill göra mycket mer för att främja och öka intresset, engagemanget och exponeringen kring vår fantastiska damfotboll i Stockholm. Inom denna gemensamma klubbsatsning kan vi med gemensamma krafter och resurser erbjuda kvalitativa matcher i ett proffsigt koncept för klubbarnas lag och supportrar.

PRESSMEDDELANDE (AIK, BP, DJURGÅRDEN, HAMMARBY)

Det är även mycket glädjande att vi inom samarbetet idag kan presentera Volkswagen Stockholm som ”Namn Partner” till träningsturneringen. Volkswagen är sedan många år en mycket viktig och uppskattad partner till oss alla fyra klubbar. Vi vill även rikta ett tack till Sportbladet för samarbetet kring att skapa en kvalitativ och professionell distribution och sändning av matcherna. Samtliga matcher sänds live hos Sportbladet Plus, länkar;

BP – Djurgården, lördagen 6/2, avspark kl 13:00
https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/Ga0kV4/lor-6-feb-kl-1300-se-semifinalen-bp-djurgarden-live-har

AIK – Hammarby, lördagen 6/2, avspark kl 16:00
https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/EpJ762/lordag-6-feb-kl-1600-se-hammarbyaik-live-har

Ambitionen med Volkswagen Stockholm Challenge är att turneringen nu etableras och utvecklas till en årligt återkommande försäsongsturnering där AIK, IF Brommapojkarna, Djurgårdens IF och Hammarby IF alla möts i fina matcher i ett professionellt sammanhang. Samtliga matcher spelas på Tele2 Arena lördagen den 6 februari och söndagen den 14 februari, matcherna produceras av Spring Media och distribueras live i samarbetet med Sportbladet.

Sportbladets sportchef Patric Hamsch; Sportbladet satsning på livesänd sport fortsätter och det är extra kul att vi denna gång kan visa svensk toppfotboll. Det blir fyra heta derbyn i allra högsta klass. En perfekt uppladdning inför OBOS Damallsvenskan som 2021 i sin helhet visas på Sportbladet.

AIK Fotbolls Manager, Anne Mäkinen; Volkswagen Stockholm Challenge ger oss möjlighet att förbereda oss för den kommande allsvenska säsongen på ett mycket bra sätt. Hemma i Stockholm och mot bra motstånd. Vi ser fram emot att få börja spela ihop laget och turneringen spelar en stor och viktig roll i våra förberedelser.

Volkswagen Stockholms märkeschef, Johan Karlson; Som partner till samtliga deltagande klubbar känner vi på Volkswagen Stockholm naturligtvis en stor glädje i att vara en del i att ge våra Stockholmsklubbar bästa möjliga förutsättningar inför kommande säsong. Volkswagen Stockholm Challenge är unikt i sitt slag och vi på Volkswagen ser fram emot underhållningen som några av Sveriges bästa lag kommer bjuda på i turneringen.

* Samtliga klubbar följer gemensamt utvecklingen av covid-19 och kommer alltjämt att förhålla sig till myndigheterna och Svenska Fotbollförbundets direktiv gällande spelandet av träningsmatcher. Klubbarna förhåller sig till protokoll som tagit fram för OBOS Damallsvenskan och anpassar logistiken för att minimera risker ur smittspridningssynpunkt.

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll