Den allsvenska premiären närmar sig för AIK:s #7 – Christoffer Neuman

2021.03.24, kl 15:23
AIK Fotboll fortsätter att sätta supportrarna i centrum inför den kommande allsvenska säsongen. Som ett led i detta kommer alla spelare att bära namnet av en AIK-supporter istället för sitt eget i premiären. Först att presenteras är landslagets assisterande lagkapten Sebastian Larsson som kommer att spela för AIK-supportern och Tyresöbon Christoffer Neuman.

Annons:

AIK Fotboll fortsätter att hylla de supportrar som köper årskort inför den allsvenska säsongen. Tidigare i mars meddelade klubben att man kommer installera en monolit av svart granit mitt i omklädningsrummet. I stenen kommer samtliga årskortsinnehavares namn att graveras för att påminna spelare och ledare om supportrarnas närvaro, även om de inte kan eller får vara på läktarna.

Idag meddelar AIK Fotboll att spelarna deltar i kampanjen genom att spela med supportrarnas namn på ryggen, snarare än sina egna. Normalt spelar Sebastian Larsson med nummer sju på ryggen under texten ”Larsson”. I den allsvenska premiären mot Degerfors IF kommer den assisterande lagkaptenen däremot bära namnet ”Neuman”.

– Mer än ett år har passerat sedan vi spelade inför publik och det finns spelare i truppen som aldrig upplevt stödet från våra supportrar, därför är det extra viktigt att påminna alla om att de faktiskt finns där. Jag är oerhört stolt över att bära Christoffer Neumans namn i den allsvenska premiären, säger Sebastian Larsson.

Från och med idag och fram till den allsvenska premiären kommer AIK Fotboll dagligen att presentera spelarna och vilket supporternamn de kommer att bära på ryggen. Dragningen sker löpande och alla som köper Årskort-21 har möjligheten att bli representerade. De supportrar som får sitt namn på tröjan kommer också att få den matchtröja som spelaren burit.

– Det är obeskrivligt att Sebastian Larsson kommer att bära mitt namn på ryggen. Det är en känsla som jag bara kan jämföra med att bli förälder, säger Christoffer Neuman.

AIK Fotboll har sålt 6 069 årskort inför säsongen och målsättningen att nå upp till samma antal som 2020, då 11 073 årskort såldes kvarstår.

– Vi har sålt mer än en tredjedel av våra årskort under mars och är inne i en otroligt bra försäljningstrend. Vi är dock inte nöjda förrän vi når våra mål och helst mer därtill. Och här ser vi effekten av vad AIK kan åstadkomma när våra supportrar verkligen sluter sig samman. Den mobilisering som pågår just nu kring vårt kanske sämsta årskort någonsin är fantastisk att bevittna, säger Fredrik Söderberg, vice klubbdirektör på AIK Fotboll.

Vårt kanske sämsta årskort
I november 2020 lanserade AIK Fotboll Årskort-21 under parollen ”vårt kanske sämsta årskort någonsin, men definitivt det viktigaste”. Upplägget innebär att nuvarande årskort fryses inför säsongen 2021 och ersätts med Årskort-21. Det nya årskortet är helt onumrerat och ingen garanti finns att köparen kommer att kunna få nyttja det då det bara ger en möjlighet till att kunna få en biljett till matchen.

Priset för Årskort-21 är flexibelt och köparen betalar enligt en sjugradig skala vad hen anser att kortet ska vara värt: 1 250 kr, 1 500 kr, 1 750 kr, 2 000 kr, 2 350 kr, 2 750 kr (inkluderar 15% rabatt på aikshop.se under 2021), 3 000 kr (inkluderar 20% rabatt på aikshop.se under 2021). Ingen återbetalning är möjlig.

För att få sitt namn graverat på monoliten behöver man köpa Årskort-21 senast dagen innan den allsvenska premiären. Årskort-21 tecknas på aikfotboll.se/arskort.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll