2018.06.08, kl 11:33

Den saknade generationen 2018

Söndagen den 26 augusti, kl 17:30 spelar AIK mot Trelleborgs FF i Allsvenskan på Nationalarenan i fotboll, Friends Arena. Matchens arrangemang kommer till stor del att präglas av det som utvecklats till en tradition och en kampanj vid namn ”Den Saknade Generationen”, eller som den uttrycks i allmänhet ”Pensionärsmatchen”. AIK Fotboll arrangerar nu kampanjen för tredje året i rad och verkar för att locka en viktig målgrupp på våra läktare, pensionärer.
Pensionärer under AIK-Gefle IF FF 2016-09-18

När AIK Fotboll lanserade kampanjen ”Den Saknade Generationen” för första gången 2016 var den samlade ambitionen att arrangemanget skulle bli just en tradition på lång sikt och genom en upprepning 2017 av det som upplevdes som en monumental succé kan vi konstatera att kampanjen är här för att stanna. Initiativet från 2016, där AIK Fotboll begränsade omfattningen till lokalt förankrade organisationer och äldreomsorger samt vårdhem växte 2017 till att involvera hela norra och västra Storstockholms pensionärer, har medfört en försäljning av ca 200 årskort som profilerats som Pensionärskort till en utvald sektion på Friends Arena.

2018 kommer AIK Fotboll samarbeta med Riksorganisationen PRO kring evenemanget och med det initiativet hoppas AIK Fotboll nå ytterligare en ny nivå på arrangemanget. AIK Fotboll kommer att erbjuda en rad för målgruppen anpassade faciliteter och ett värdskap som dels syftar till att förenkla besöket, men också skänka goda intryck av AIK Fotboll och Nationalarenan Friends Arena.

Förutom samarbetet med PRO sker formella inbjudningar till över 200 andra organisationer och lokala vårdhem knutna till målgruppen. Dessutom kommer AIK Fotbolls årskortsinnehavare, supportrar, medlemmar och officiella representanter uppmanas att i olika former erbjuda en stadig armkrok eller varm hand till närstående AIK:are av den äldre generationen till Friends Arena denna matchdag.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll