Derbyinformation: Djurgården – AIK

2022.10.15, kl 11:00
Söndagen den 16 oktober 2022 beger sig AIK till Tele2 Arena för årets sista derby i Allsvenskan, mot Djurgården. Avspark sker kl 15:00. Matchen tillhör omgång 26 av Allsvenskan och på denna sida finns bra information som underlättar din resa och besök. Observera att AIK:s tilldelade sektioner är slutsålda och att inga biljetter säljs på plats vid arenan.

Annons:

Vad?

Djurgården – AIK. Allsvenskan, omgång 26.

När?

Söndagen den 16 oktober 2022. Avspark sker kl 15:00.

Var?

Tele2 Arena, Stockholm. Underlaget är konstgräs.

Hur kan jag se matchen på plats?

Hela arenan, inklusive AIK:s tilldelade sektioner, är slutsåld. Inga biljetter säljs på plats vid arenan.

AIK har tilldelats sektionerna 134-138 (ståplats) samt 334-338 (sittplats).
Nedre etage (134-138): Entré Y.
Övre etage (334-338): Entré B.

Det går bra att visa upp biljetten både i pappersformat och i mobilen. Tänk på att ladda ner er biljett i mobilen ifall att det är dålig mottagning i arenaområdet. Skriv ut biljetten innan om ni har en trasig display då läsarna kan ha svårigheter att identifiera biljetten.

Hur tar jag mig till arenan?

Klicka här för kartlänk till Tele2 Arena.

Vi rekommenderar alla AIK-supportrar att ta sig till arenan söderifrån. Lämpligaste tunnelbanestation är Skärmarbrink från vilken det tar ca fem-tio minuter att gå till entrén för bortasektionen. Planera din resa här på SL:s hemsida.

MTR har ställt upp med ett extrainsatt tunnelbanetåg från AIK:s supportersamling, som avgår från Odenplan direkt till Skärmarbrink kl 13:15. Även efter matchen har extratrafik från Skärmarbrink satts in.

OBS! Ingen pyroteknik på Odenplans station. Bränns det pyroteknik går larmet och ingen tunnelbana går på en timme. Pyroteknik = missad matchstart.
Vänligen respektera att all skadegörelse i tågen, inkl klistermärken, faktureras er klubb.

Vi rekommenderar att lämna bilen hemma och åka kommunalt.

Kl 13:30 öppnar entréerna på Tele2 Arena. Entréerna till AIK:s sektioner på arenans norra sida är väl uppmärkta på plats och personal finns för att hjälpa till.

Vad gäller inne på arenan?

Mat och dryck: Vanligt kioskutbud. Försäljningsställe med ett flertal kassor.
Betalning: Tele2 Arena är en kontantfri arena.
Toaletter: Tillräckligt.
Rökning är inte tillåten inne på arenan.

SLO på plats på Tele2 Arena?

Ted Hedström – 070-853 18 91‬.
Ati Villalon.
Mathias Johansson.

SLO uppmanar: OBS! Kasta inte in saker. Vänligen respektera att all skadegörelse, inkl klistermärken, faktureras er klubb. Vi uppmanar kraftfullt också även alla att avstå från s.k. ”bangers”, vare sig det gäller samling, marsch eller på arenan. Vi har upprepat dokumenterade hörselskador samt traumatiska upplevelser på personal och supportrar, vilket inte är acceptabelt.

Finns det något annat sätt att se matchen?

Matchen tv-sänds i Discovery+. Registrera dig via den här länken så går en betydande del av summan till AIK Fotboll. För att kunna se hela Allsvenskan 2022 är det abonnemanget “Sport Premium” som gäller.

Något annat som är värt att veta inför matchen?

Följ oss gärna i våra sociala kanaler och i appen AIK+. Där får du uppdateringar före, under och efter alla våra matcher – det bästa sättet att alltid vara uppdaterad kring vad som händer i klubben.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll