Effektivt AIK vann derbyt

2020.06.14, kl 17:06
AIK besegrade Hammarby med 4-1 (3-0) på Hammarby IP i den efterlängtade premiären av Elitettan. Lagkapten Sara Nordin inledde målskyttet i den 18:e matchminuten i en halvlek där AIK grundlade segern med ytterligare två mål i slutet av den första akten.

1-0-målet kom i den 18:e matchminuten efter att Sara Nordin i sommarvärmen nickade in en retur efter Sophia Redenstrands närskott. I den 42:a matchminuten stal Jenny Danielsson bollen av en motståndare och placerade elegant in bollen vid den vänstra stolpen. Minuten därefter kopplade AIK ett starkt grepp om de tre poängen då Jenny Danielsson frispelade Adelisa Grabus som inte gjorde något misstag och 3-0 var ett faktum.

Med 13 minuter kvar av ordinarie tid reducerade hemmalaget, men Sophia Redenstrand säkrade de tre poängen då hon i den 84:e matchminuten slog in en frispark från långt håll. AIK noterade i och med 4-1-segern sin näst största seger genom tiderna borta mot Hammarby.