Elie Mineirji lämnar AIK Fotboll

2019.11.08, kl 08:00
AIK Fotboll och Elias "Elie" Mineirji är överens om att den mångårige tränaren lämnar klubben vid årsskiftet. Ordinarie utvärdering och samtal om fortsatt arbete och funktioner har lett fram till att AIK Fotboll och Elie gemensamt har beslutat att avsluta anställningen i AIK Fotboll.

– Jag vill personligen och på AIK Fotbolls vägnar tacka Elie för ett troget arbete över lång tid och med en förhoppning om att våra vägar korsas igen framgent, säger AIK Fotbolls akademichef Johannes Wiklund.

– Det är med stolthet som jag ser tillbaka på min tid i AIK Fotboll och det som jag har fått vara med om. Att som spelare fått bära den fina matchtröjan, att som tränare utveckla spelare och medarbetare och att som anställd kunnat vara med och styrt utvecklingen i den riktning som AIK Ungdomsfotboll nu befinner sig i, och framför allt satt AIK Ungdomsakademi på kartan nationellt och internationellt. Jag vill rikta ett stort tack till mina kollegor, alla spelare som jag har haft från knatte till A-lag och alla supportrar som varit runt de matcher som AIK har spelat. Nu kommer jag att gå vidare mot nya utmaningar och förhoppningsvis komma tillbaka till AIK i framtiden med ännu fler erfarenheter, säger Elie Mineirji.

Elias “Elie” Mineirji, född 1970, började spela fotboll i AIK 1982 och var med att vinna den allsvenska ungdomsserien 1988 och 1989. Under samma år deltog han i träningar och två träningsmatcher med AIK:s A-lag, men lyckades inte etablera sig som seniorspelare i klubben.

2000 började Elie sin tränarkarriär i AIK och sex år senare påbörjade han en anställning på AIK Fotboll som ungdomskonsulent och utbildningsansvarig. 2007 blev Elie verksamhetsansvarig för pojkverksamheten. Den rollen har i takt med föreningens utveckling omformats och i huvudsak bestått i ett uppdrag som chefstränare för AIK Ungdomsfotbolls selekterade pojklagsverksamhet, mer känt från 2008 som AIK Fotbolls Ungdomsakademi, pojk.

I rollen som chefstränare har Elie varit en integral part för att bygga upp den verksamhet som AIK Fotboll har idag. Under 2018 och 2019 har Elie verkat som ansvarig tränare för AIK:s U19-lag i fotboll. Elie har även under 2014-17, parallellt med sitt uppdrag i AIK Fotboll, ingått som tränare för olika ungdomslandslag.

AIK Fotboll önskar Elie all lycka i sina kommande uppdrag och tackar för åren då han varit delaktig i uppbyggnaden av AIK Fotbolls Ungdomsakademi.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll