Europakortet är släppt

2019.05.31, kl 12:00
Den 3 juni släpper AIK Fotboll ett helt nytt årskort – Europakortet. Kortet är framtaget specifikt för AIK:s kvalmatcher till Uefa Champions League sommaren 2019. Nedan följer en beskrivning över hur kortet kommer att fungera, vilka möjligheter som finns och hur man går tillväga för att köpa ett kort.

Från måndagen den 3 juni kl 10.00 har du som befintlig årskortsinnehavare möjligheten att bekräfta dina årskortsplatser. Platserna hålls fram till kl 23.59 den 5 juni, efter det släpps platserna till allmänheten. Alla, oavsett om du är befintlig årskortsinnehavare eller köper Europakortet endast, kommer att få ett nytt, unikt kort. Det går alltså inte att förlänga sitt befintliga årskort med fler matcher. Det finns ingen ytterligare möjlighet till att garantera sin egen årskortsplats till kommande matcher utan den förmånen är avsedd för Europakortsinnehavare. Vill du säkra din årskortsplats är det via Europakortet du gör det.

Vid de två första kvalmatcherna förbehåller sig AIK Fotboll rätten att, i syfte att skapa rätt förutsättningar för stämning, atmosfär och ekonomi, avgränsa tillgängligheten till att ha endast läktare 1 (det nedre läktaretaget) öppet. Årskortsinnehavare på läktare 2, d v s kategorierna Norra övre respektive Lounge Access, kan därför komma att flyttas enkom för dessa matcher. Flytt sker då till Östra långsida för Norra övre samt Västra långsida för Lounge Access.

Europakortet gäller för AIK Fotbolls maximalt fyra kvalmatcher under sommaren. Detta oavsett om våra sportsliga resultat tar oss till kvalet för Europa League eller om vi genomför kvalet fullt ut till Champions League. Vid ett eventuellt gruppspel, oavsett turnering, har Europakortsinnehavare förtur dessa matcher också. AIK Fotboll kommer i detta fall erbjuda en förlängning av Europakortet kopplat till gruppspelsmatcher. Man har också förtur till de bortamatcher AIK Fotboll kommer att spela under kvalet och, givet att en förlängning av kortet skett, även gruppspelet.

europakort-prislista

Prislista för de olika sektionerna.

Samtliga AIK Fotbolls hemmamatcher i kvalet till Europa 2019 kommer att spelas på Nationalarenan, Friends Arena.

Lottningen till den första kvalomgången till Champions League sker tisdagen den 18 juni i Nyon, Schweiz, och AIK är ett av de 16 seedade lagen i kvalomgång ett.

Europakortet kommer att vara tillgängligt för köp via www.årskort.se.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll