2017.06.23, kl 13:00

Förhandsboka Europatröjan 2017

Måndagen den 26 juni släpper AIK Fotboll upp förhandsbokningen av den limiterade matchtröja som herrlaget bär i årets europaspel. Tröjan är unikt designad utifrån klubbens starka historia och som en hyllning till vår huvudstad och hemvist Stockholm, som också är förankrat i klubbens vackra emblem.
Europatröjan – Anton och Amanda

I en överenskommelse med vår huvudsamarbetspartner Åbro, som äger rättigheten till exponering på tröjan, har AIK Fotboll beslutat att låta 2017 års Europatröja tillskrivas klubbens alla supportrar. Det innebär att tröjan kommer att hållas stilren, helt fri från annan exponering än AIK:s klubbmärke och spelarnas nummer och namn. Detta som en hyllning till den varierade, positiva och levande supporterkultur som präglar klubben och som i sin symbolik uttrycker klubbens ömsesidiga lojalitet och tillhörighet med den.

”Det är med stor glädje och stolthet som AIK Fotboll idag kan lansera ytterligare en unik matchtröja. Vi har under året varit i en fantastiskt kreativ process med vår huvudpartner Åbro som efter säsongens slut lämnar sin plats på tröjan efter 23 fina år. I inledningen av säsongen fick vi en möjlighet att stödja Hjärt-Lungfondens insamling till forskning för hjärt- och kärlsjukdomar. När vi nu ska försvara våra och hela Stockholms färger i Europa så var det en självklarhet inte bara för AIK Fotboll, men också Åbro, att vi gör det med våra trogna supportrar. Att lansera och även spela i en helt blank ”supportertröja” hoppas vi ska ge en symbolisk kraft åt både spelare och supporter att vi gör saker tillsammans. AIK Fotboll vill tacka Åbro Bryggeri för att den möjligheten gavs.”
– Mikael Ahlerup, VD AIK Fotboll AB

Europatröjan släpps till förhandsbokning måndagen den 26 juni, kl 10:00 i en limiterad upplaga på www.aikshop.se

Text: AIK Fotboll
Europatröjan – Pertan
Europatröjan – Rygg med siffra
Europatröjan – Närbild
Europatröjan – Climacool

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll