FC Rosengård blev numret för stora

2021.05.29, kl 17:31
AIK förlorade lördagens match mot FC Rosengård. Slutresultatet skrevs 0-7 till skånelaget efter stor uppvisning av bland annat Ria Öling och Mimmi Larsson.

I omgång 7 av OBOS Damallsvenskan gästades AIK av serieledande FC Rosengård på Skytteholms IP. Bortalaget hade inför matchen full pott och hade vunnit samtliga spelade matcher. På förhand, en minst sagt tuff utmaning för en nykomling.

Redan efter sex spelade minuter fick vi bevittna matchens första mål. Mimmi Larsson stod på rätt plats vid rätt tidpunkt när Ria Öling efter en kort hörnspark skickade bollen in i AIK:s straffområde. Uppvisningen från bortalaget hade bara börjat. En minut senare skulle även mål nummer två komma. Högt bolltempo och geniala löpvägar öppnade tillslut upp för att Jelena Cankovic skulle trycka på skottknappen. Sju minuter spelade, och 2-0 till FC Rosengård.

AIK fick kämpa rejält för att få låna bollen och efter 45 spelade minuter var ställningen 0-3. Ria Öling hade under första halvlek stått för ett mål samt två målgivande passningar. Och än var det inte över. Andra halvlek skulle även den bli tuff ur AIK-synvinkel. FC Rosengård slog inte av på takten, utan fortsatte istället att forcera. De svartgula hade fullt upp att städa i eget straffområde. När bollen kom in, skulle den ut lika fort. Vilket resulterade i minimalt med bollinnehav för hemmalaget. Mimmi Larsson och Ria Öling kunde i minut 62 och 63 pricka in sina andra fullträffar för dagen. Efter 90 spelade minuter hade även mål nummer sex och sju rullat in bakom Milla Majasaari. En tuff eftermiddag för AIK. Glädjande var att Hedda Johansson fick göra allsvensk debut, samt att Matilda Rosqvist åter fanns med i matchtruppen.

AIK spelar sin nästa match mot KIF Örebro DFF. Matchen spelas lördagen den 5 juni på Skytteholms IP med avsparkstid kl 16:00.

Text: Filip Wiklund