Förändringar i herrlagets ledarstab

2022.01.08, kl 20:00
Herrlagets försäsong för 2022 inleds inom kort och det innebär att de sista förberedelserna inför försäsongen är i full gång både vad gäller spelare och staben på Karlberg.

Det har sedan tidigare stått klart att Sean O’Shea lämnar AIK Fotboll och nu kan klubben även meddela att fystränaren Mike Lawson slutar efter den gångna säsongen.

– Jag vill tacka Mike för alla timmar av hårt arbete och för att han bidragit till en utveckling av den fysiska träningen inom AIK Fotboll. Jag önskar honom all lycka i sitt nya uppdrag, säger herrlagets sportchef Henrik Jurelius.

Den 10 november 2021 presenterades Martin Falk som ny assisterande tränare och nu kan vi även presentera Pálmar Hreinsson som ny fystränare. Hreinsson har tidigare arbetat i IF Brommapojkarna (2015-17, 2019-21) och Djurgårdens IF (2007-12).

– Pálmar Hreinsson är en välutbildad fystränare med lång erfarenhet av elitfotboll och kommer leda den fysiska träningen i tät samverkan med tränar- och det medicinska teamet, säger Henrik Jurelius.

– Det känns väldigt kul att ha skrivit på för AIK Fotboll. Jag är tacksam för möjligheten att få jobba i en stor klubb med duktiga ledare och spelare, och ser fram emot utmaningen att dagligen bidra till lagets positiva utveckling, säger Pálmar Hreinsson.

Dessutom ansluter Victor Lyberg som idrottsmedicinsk koordinator och naprapat. Rollen som idrottsmedicinsk koordinator ska stärka utvecklingsarbetet av AIK:s idrottsmedicinska program, rutiner, arbetssätt och kontinuitet i behandlingsmetoder. Lyberg kommer närmast från IFK Norrköping FK och har dessförinnan ett förflutet i AIK Fotbolls ungdomsakademi. Det medicinska teamet på Karlberg 2022 blir därmed Victor Lyberg, David Björkman och Stefan Tanda.

AIK Fotboll vill tacka Sean O’Shea och Mike Lawson för arbetet på Karlberg och i samband med klubbens matcher och vi önskar dem alla lycka till framöver. Vi välkomnar samtidigt Martin Falk, Pálmar Hreinsson och Victor Lyberg till AIK Fotboll.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll