Förtydligande gällande kampanjen

2020.03.20, kl 18:53
AIK Fotboll gick idag ut med en kampanj i syfte att samla in 5 miljoner kronor till klubben innan den 31 maj 2020. Kampanjen, som går under namnet ’Det som får oss att leva – inte bara existera’, har fått ett bra genomslag i både sociala medier som i sportpress. AIK Fotbolls tf VD Håkan Strandlund förtydligar nedan avsikten med kampanjen samt det ekonomiska läget inom klubben.

Vi står inför en stor ovisshet. Svensk fotboll har gemensamt kommit överens om inriktningen att starta upp Allsvenskan för herrar i början av juni. Under rådande omständigheter förändras samhällsläget fort och ingen kan idag egentligen svara på när AIK Fotboll kan spela matcher igen, inför publik eller överhuvudtaget.

AIK Fotboll är beroende av intäkter från vår publik och våra sponsorer och partners. Utan matchspel under våren uteblir de intäkter vi har räknat med och det påverkar likviditeten för hela klubben.

Kampanjen syftar till att förhindra AIK Fotboll från att hamna i en sådan akut situation där likvida medel saknas och vi får en allvarlig påverkan på vår verksamhet. Vi kommer, som tidigare kommunicerats, att genomföra ett antal åtgärder för att klara oss igenom den här situationen med så gott resultat som möjligt. Kampanjen ”Det som får oss att leva – inte bara existera’ är en stor del av dessa åtgärder.

Vi vädjar därför till alla AIK:are att stötta klubben för att förhindra ett läge där vår fotbollsverksamhet och vårt sportkontor kraftigt påverkas till det negativa. Tillsammans är vi starka! Tack för att du stöder AIK Fotboll.

/Håkan Strandlund, tf VD AIK Fotboll AB

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll