Förutsättningarna inför returen

2022.07.27, kl 14:38
Efter förlust med 2–3 i förra veckans möte på Tele2 Arena mellan AIK och FC Vorskla finns det flera olika scenarion som kan inträffa på Friends Arena på onsdagskvällen och vi går här igenom lite kort vad de olika resultaten innebär för de båda lagen. Då bortamålsregeln nu är borttagen av Uefa så räknas endast det sammanlagda resultatet efter två matcher.

Vinst för AIK
AIK måste vinna returen mot FC Vorskla för att avancera till den tredje kvalomgången i Uefa Europa Conference League. Vinner AIK med uddamålet (d v s 1–0, 2–1, 3–2, 4–3, etc) så går matchen till förlängning 2×15 minuter, och är det fortfarande oavgjort sammanlagt efter förlängningen så blir det straffsparkar. Blir det seger med mer än ett måls marginal för AIK så avancerar man till nästa kvalomgång.

Oavgjort
Samtliga oavgjorda resultat på Friends Arena tar FC Vorskla vidare till den tredje kvalomgången i Uefa Europa Conference League.

Vinst för FC Vorskla
Vinner FC Vorskla på Friends Arena så går man vidare till den tredje kvalomgången i Uefa Europa Conference League.

Ett sjätte spelarbyte
Går matchen till förlängning tillåts lagen göra ett sjätte spelarbyte.

Nästa omgång
Går AIK vidare till den tredje kvalomgången i Uefa Europa Conference League så ställs man torsdagen den 4 augusti 2022, kl 19:00 mot vinnaren i mötet Valmiera FC (LVA) / KF Shkëndija (MKD). Matchen spelas på Friends Arena och returen en vecka senare.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll