Friends Arena blir försäsongsarena 2021

2020.11.28, kl 13:00
Under rådande omständigheter har planeringen av försäsongen 2021 främst utgått ifrån att skapa bästa sportsliga och ekonomiska förutsättningar för den dagliga verksamheten. AIK Fotboll har med de förutsättningarna undersökt en rad olika möjligheter och har tillsammans med den sportsliga ledningen för såväl dam- som herrlaget landat i ett samarbete med Stockholm Live gällande Friends Arena för försäsongen 2021.

Samarbetet innebär att AIK Fotboll kommer att disponera Friends Arena som permanent försäsongsanläggning för dam- och herrlaget. Fotbollsträningar, fysträningar och matcher under januari-mars 2021 kommer att genomföras på Friends Arena som under den perioden kommer att lägga in konstgräs. Tränings- och matchtider för 11-mannalagen inom AIK Ungdomsfotboll kommer också att fördelas under perioden. AIK Fotboll har i detta beslut, likt en del andra beslut under rådande omständigheter, prioriterat de ekonomiska och sportsliga villkoren framför klubbens vilja att endast spela naturgräsmatcher på Friends Arena.

AIK Fotboll har med ovan givna förutsättningar fattat beslut att seniorlagen inte kommer åka på några utlandsläger under försäsongen 2021. En försäsongsmatchplanering för såväl dam- som herrlag presenteras så snart som det är möjligt.

– AIK:s damer får med detta upplägg bästa möjliga förutsättningar att bedriva försäsongsverksamheten inför den allsvenska återkomsten. Detta visar att klubbens ambitioner och satsning på damverksamheten fortsätter i en riktning som är bra och viktig på både kort och på lång sikt, säger damlagets sportchef Anne Mäkinen.

– Att få möjlighet till en permanent försäsongsanläggning gör att vi kan lägga all kraft och fokus på spel- och spelarutveckling, att slippa underlagsbyten samt ha ett inomhusklimat att träna och spela i under perioden vilket kommer öka möjligheten både till att hålla spelartruppen skadefri och utveckla laget fram till seriestart, säger herrlagets sportchef Henrik Jurelius.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll