Fyra AIK-spelare på landslagsuppdrag

2021.04.01, kl 14:59
Hallbera Gísladóttir (Island), Jenny Danielsson (Finland), Honoka Hayashi (Japan) och Rosa Kafaji (Sverige U23) kommer under det stundande landslagsfönstret resa iväg med sina respektive nationer. Detta innebär att de kommer att missa en del av AIK:s försäsong innan starten av OBOS Damallsvenskan då de är frånvarande mellan 2-14 april 2021.

Under hösten 2020 spelade AIK:s nyförvärv Hallbera Gísladóttir EM-kval med det isländska landslaget. Efter en sista 1–0-seger mot Ungern blev laget kvalificerade för EM i England sommaren 2022. I slutet av februari tidigare i år, skulle laget ha rest till Frankrike för att spela en förberedande turnering inför mästerskapet nästa sommar. På grund av den rådande pandemin blev dock turneringen inställd och man har därför valt att spela en träningsmatch under nästkommande landslagsfönster. Matchen spelas den 13 april mot Italien som även dem är kvalificerade för EM. Det isländska landslaget reser till Italien den 6 april och kommer tillbringa tiden där inför matchen 

Jenny Danielsson och det finska landslaget är även de kvalificerade till EM 2022. I den sista kvalomgången som spelades i februari lyckades man först vinna mot Portugal (1–0) och därefter mot Cypern (5–0), vilket innebar en biljett till turneringen i England. Laget kommer den 11 april att ställas mot Österrike som likt Finland är klara för EM-spel. Matchen spelas på Sonnenseestadion i Österrike.  

Det japanska landslaget med AIK:s Honoka Hayashi har OS på hemmaplan i sikte under sommaren 2021. Som förberedelse inför turneringen kommer laget spela två träningsmatcher mellan den 2-14 april. Första matchen spelas mot Paraguay den 8 april och den andra spelas mot Panama redan tre dagar senare, den 11 april. Båda matcherna spelas på Japan National Stadium, i Tokyo.

I februari 2021 var 17-åriga Rosa Kafaji för första gången med det svenska landslaget, då under träningslägret på Malta. Kafaji har däremot ett flertal landskamper med juniorlandslaget och det har nu blivit dags för den första U23-samlingen 2021. Laget samlas i Kristianstad där även en inofficiell match mot Kristianstads DFF är inplanerad 7 april.

Alla fyra spelare är frånvarande mellan 2-14 april 2021, men är tillbaka till premiären av OBOS Damallavenskan mot Växjö DFF den 17 april.

Text: Filip Wiklund

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll