Hans Liljecrantz tilldelas Lennart Johanssons stipendium 2023

2023.11.05, kl 15:00
När AIK Fotboll söndagen den 12 november 2023 tar emot IFK Värnamo på Friends Arena så kommer Lennart Johanssons stipendium att delas ut för andra gången. Mottagare är Hans Liljecrantz som i över tio år har varit en ovärderlig slitvarg och allfixare som med sin outtömliga energi varit en given ambassadör för AIK Boule.
DSC_6862

Hasse Liljecrantz tillsammans med Jenny Nilzon, ordförande i AIK:s huvudförening.

Den 5 november 2021 aviserade AIK att ett stipendium kommer att instiftas i Lennart Johanssons namn. Lennart Johanssons stipendium instiftas för att hedra minnet av AIK:s före detta hedersordförande som gick ur tiden i juni 2019. Initiativet kommer från Lennart Johanssons döttrar Eva och Lena, vännen Sören ”Sulo” Karlsson samt representanter inom AIK. Stipendiet ska tillfalla en person eller flera som verkat ideellt inom AIK. På så vis hoppas klubben att Lennart Johanssons starka föreningsanda ska leva vidare i AIK.

2023 års mottagare Lennart Johanssons stipendium heter Hans “Hasse” Liljecrantz.

Motivering:

I Allmänna idrottsklubben är varje medlem och varje ideell kraft lika viktig.

Även om fotboll och ishockey tar mycket fokus är även de mindre idrotterna oersättliga grundstenar i klubben. Lennart Johansson värnade om föreningsandan och tog ofta del av alla idrottsutövningar som gick under den svartgula fanan. Därför känns det extra roligt att få premiera en eldsjäl som verkat i en idrott som sällan får de stora rubrikerna.

AIK Boule har genom åren både engagerat och roat utövare och åskådare. För att kunna bedriva verksamheten har det ofta krävts frivilligt ideella som lagt själ och hjärta i den idrott och den klubb som de älskar.

Hasse Liljecrantz har i över tio år varit en ovärderlig slitvarg. En allfixare som med sin outtömliga energi varit en given ambassadör för AIK Boule. Född och uppvuxen i Solna där han fortfarande bor har det aldrig funnits några andra färger än AIK:s.

2023 års Lennart Johansson stipendium går till Hans Liljecrantz.

Tidigare stipendiater

2022: Dan Ytterberg

Text: Allmänna Idrottsklubben

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll