Hemmapremiär för damerna

2019.04.18, kl 12:00
AIK:s damlag inledde spelet i Elitettan förra helgen då man svarade för en stark insats borta mot Sundsvalls DFF och vann med 3–0. På Annandag påsk är det dags för AIK:s hemmapremiär på Skytteholms IP då Hammarby IF FF gästar Solna.

AIK dominerade premiären i Elitettan på NP3 Arena och gav aldrig Sundsvalls DFF någon chans. AIK:s målvakt Lovisa Koss levererade en räddning av allra högsta klass i den 36:e minuten då hon räddade ett distansskott från Maja Winsa uppe i sitt vänstra krysset, men annars var det AIK:s match till 100% och det vitklädda bortalaget noterade bland annat 41–7 i avslut och 20–4 i hörnor. 1–0-målet kom i den 42:a minuten då hemmalagets Wilma Wärulf svarade för ett självmål och Johanna Lindell ökade en minut senare på till 2–0. Therese Simonsson fastställde slutresultatet i den 88:e minuten då hon förvaltade Eva Nyströms fräcka frispark på allra bästa sätt.

Måndagens motståndare Hammarby IF FF leder Elitettan efter en omgång efter att ha besegrat nykomlingarna IF Brommapojkarna med 4–0 (2–0) inför 776 åskådare hemma på Hammarby IP i Stockholm. Astrid Larsson svarade för två mål och Emilia Larsson samt Klara Folkeson varsitt. Förutom AIK och Hammarby IF FF är Umeå IK FF, Morön BK samt Borgeby FK fullpoängare efter den första omgången.

AIK och Hammarby IF FF har redan mötts en gång denna säsong då de stötte på varandra i Svenska cupens gruppspel. Matchen spelades på Hammarby IP den 17 februari 2019 och AIK vann med 3–0 efter mål av Elsa Törnblom, Malin Broberg och Matilda Rosqvist.

AIK – Hammarby IF FF spelas måndagen den 22 april (Annandag påsk), kl 13:00 på Skytteholms IP i Solna och det är fri entré till derbyt.