Honoka Hayashi uttagen till den japanska OS-truppen

2021.06.22, kl 20:00
Fredagen den 18 juni 2021 presenterade den japanska förbundskapten Asako Takakura sluttruppen inför den kommande OS-turneringen i sommar. AIK:s mittfältare Honoka Hayashi är en av de 22 spelare som är uttagna för att representera värdnationen Japan. Detta innebär att Hayashi kommer missa en del av AIK:s tävlingssäsong i OBOS Damallsvenskan.

Blott 23 år gammal är AIK:s innermittfältare Honoka Hayashi uttagen som reserv i den trupp som ska representera det japanska damlandslaget i sommarens Olympiska spel. Truppen består av totalt 22 spelare, varav fyra reserver, som alla ingår i en gemensam OS-bubbla inför och under spelen.

Hayashi har haft en lysande säsong i den svartgula AIK-tröjan och har stått för stora delar av den offensiva produktionen med sina totalt tre mål och flertalet målgivande passningar. Japan har under den senaste landslagssamlingen i juni månad spelat två matcher i förberedelse inför turneringen. När laget ställdes mot Mexiko bjöd Hayashi bland annat på en fin framspelning till 1-0-målet i den 35:e matchminuten.

Japan spelar i OS-grupp F tillsammans med Storbritannien, Chile samt Kanada som de inleder mot onsdagen den 21 juli, kl 12:30. Detta blir Hayashis första OS med det japanska damlandslaget. Hon har däremot sedan tidigare varit med när U20-landslaget bärgade VM-guldet i Frankrike 2018, samt vid ett antal mindre turneringar med damlandslaget. De Olympiska Spelen innebär att hon kommer att missa AIK:s tre kommande matcher i OBOS Damallsvenskan, men väntas återkomma efter sommaruppehållet i augusti.

AIK Fotboll önskar Honoka ett stort lycka till!

Text: Filip Wiklund

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll