Jennie Nordin tvåmålsskytt när AIK kryssade mot Bollstanäs SK

2023.06.10, kl 16:47
Två-lika på resultattavlan och en poäng vardera efter matchen mellan AIK och Bollstanäs SK. Hemmalaget från Upplands Väsby tog ledningen i första halvlek – men efter två mål av AIK:s lagkapten Jennie Nordin hade AIK vänt. I den 73:e matchminuten kvitterade den tidigare Gnaget-produkten Linn Allgulin och 2–2 skrevs slutresultatet.

Ett formstarkt AIK tog under lördagen den korta bussresan till Upplands Väsby för den tionde omgången av Elitettan. Laget kom från en jämn match mot Sundsvalls DFF i ryggen, där det efter 1–0-underläge slutade med seger. Bollstanäs kom med en trepoängare i bagaget dito, då de besegrat IK Rössö med 2–0 i den senaste omgången. I AIK:s startelva saknades Michelle Rojas Flores vilket innebar att mittfältet för dagen formerades med Olivia Lindstedt, Sara Frigren och Daniella Famili. Supportergruppen Black Ladies hade för dagen samlat trupperna och kom även de med en buss från Solna, som redan från inmarsch bar laget framåt.

Grabus satte spelet i rullning och det dröjde bara 50 sekunder innan det firades i AIK-lägret. Sara Frigrens satte pannan på Monica Hagströms hörna, men domare Cecilia Ekwall var säker på sin sak: Hela bollen var inte över linjen. AIK fortsatte sätta tryck och skapade flertalet ströchanser som man borde tagit vara på. För trots spelövertag för AIK var det gul-grön ledning i halvtid. I den 38 matchminuten snappade Anna Thim upp bollen på offensiv planhalva och tog sig på egen hand förbi Annika Svensson. Med ett välplacerat avslut från distans gav hon Bollstanäs ledningen och kallduschen för AIK var ett faktum.

AIK skulle däremot studsa tillbaka och de började forcera i offensiv riktning. I den 53:e matchminuten fick Matilda Nildén chansen två gånger om, men lyckades inte heller då få in bollen bakom Lovisa Fock. En minut senare kom nästa möjlighet. Den här gången Jennie Nordin, och nu ringde även målklockan för AIK:s del. Högst och starkast i luftrummet nickade hon in kvitteringen på Hagströms inlägg. Med bara farten var det dags igen. Nildén med ett vackert förarbete innan hon slog in ett välavvägt inlägg på samme Nordin. 2–1 och vittring i AIK-lägret.

Hemmalaget var dock inte klara de heller och stod för en rejäl uppryckning med 20 spelminuter kvar. Aggressiva och revanschsugna skapade de bra chanser för att kvittera. I den 74:e matchminuten snappade den tidigare AIK-produkten Linn Allgulin upp Serina Backmarks felpassning och kunde lyfta in 2–2. Trots att Matilda Nildén hade en ytterligare chans blev det aldrig något mer mål för varken hemma- eller bortalaget. Matchen slut och ett poäng till vardera lag. Trots stort AIK-missnöje efter matchen är laget fortsatt obesegrade i Elitettan. 

Text: Filip Wiklund

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll