Joy Bokiri har anslutit till AIK

2021.09.10, kl 12:00
Joy Bokiri har landat i Sverige och på sin nya hemmaplan – Skytteholms IP. Den 22-åriga nigerianskan skrev på ett avtal med AIK i augusti och efter en veckas karantän är hon spelklar till söndagens match mot Piteå IF DFF.  

I slutet på sommarens övergångsfönster kommunicerade AIK Fotboll och manager Anne Mäkinen att klubben kommit överens med två nya spelare. En av spelarna var den 22-åriga nigerianska mittfältaren Joy Bokiri – som nu landat i Sverige och gjort sin första träningsvecka med sina nya lagkamrater.

Bokiri har sedan tidigare beskrivits som en explosiv spelare som är trygg med bollen och stark i duellspelet. I sitt tidigare klubblag Bayelsa Queens FC och i Nigerias landslag har hon agerat såväl inner/yttermittfältare som forward. 

– Joy är en mångfasetterad spelare som kan spela på flera olika positioner. Hon är duktig med bollen på små ytor, bra passningsfot och har dessutom ett bra skott. I försvarspelet är hon aggressiv och stark i närkamperna. Vi ser fram emot att ha henne med i truppen, säger manager Anne Mäkinen till FollowUs AIK. 

AIK:s nya nummer 34 är spelklar till söndagens match mot Piteå IF DFF. Avtalet sträcker sig till den 30 november 2021. 

Välkommen till AIK Fotboll, Joy! 

Text: Filip Wiklund

Huvudpartners

Ligapartners

Branschexklusiva partners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll