Kommentar från AIK Fotboll angående Friends Arenas gräsmatta

2020.07.03, kl 10:00
I samband med söndagens hemmamatch mot Malmö FF stod Friends Arenas gräsmatta i fokus. AIK Fotboll ger här sin kommentar till underlaget och kommande gräsmattor på vår hemmaarena.

Annons:

I ett läge där avsaknaden av publik gör sig påmind är det, om möjligt, än viktigare att vi har ett underlag som ger oss den hemmafördel som vi behöver. I matchen mot Malmö FF i söndags kunde vi, motståndare, TV-publik och media konstatera att gräsmattan inte höll den kvalitet som ligger i linje med våra ambitioner.

De senaste säsongerna har AIK Fotboll och Friends Arenas driftsorganisation haft ett gott samarbete kring planering och hantering av underlaget. Det har också gett resultat i form av en högre och jämnare kvalitet. Det var med den intentionen vi kom redo för match i söndags och därför blev vi också förvånade när underlaget inte låg i linje med vår förväntan. AIK Fotboll tog redan i halvtidsvilan kontakt med driftsoperatören Stockholm Live och vår uppfattning är att de delar synen på gräsets kvalitet. För oss är det dock väsentligt att en utredning sker för att identifiera var hanteringen brustit och att de misstag som uppenbart begåtts inte sker framgent.

Dialogen med Stockholm Live har, precis som alltid, varit väldigt god och att situationen tas på fullaste allvar råder inget tvivel om. Inför matchen mot Falkenbergs FF nu på söndag kommer en ny gräsmatta läggas och AIK Fotboll har bett om att få vara del av en planeringsgrupp för hanteringen av underlaget inför den matchen och kommande matcher. Vi har fullt förtroende för att Stockholm Live och Arenabolaget i Solna hanterar den här situationen i enlighet med vårt samarbetsavtal och gemensamma ambitioner.

Slutligen har vi fått frågor kring ekonomisk ersättning för den bristande kvaliteten på gräsmattan. Där är AIK Fotbolls kommentar dels att vi som arrangör inte bekostar inläggning eller hantering av gräsmattan och dels att den redan korrigerade upplåtelse vi betalar för hyra av Friends Arena med god marginal understiger kostnaden för underlaget. Därför har vi inga sådana anspråk utan utgår istället ifrån att vi genom samverkan kan leverera en gräsmatta av sådan kvalitet att det skapar en stark hemmafördel för AIK Fotboll.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll