Kristoffer Olsson klar för AIK Fotboll

AIK Fotboll är överens med den danska klubben FC Midtjylland gällande en övergång av spelaren Kristoffer Olsson. 21-årige Kristoffer Olsson debuterade i det svenska A-landslaget under januariturnén 2017 och parterna är överens om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2020.

– Kristoffer är en av Sveriges absolut bästa passningsspelare och idén är att han ska vara en del i utvecklingen av vårt spel. Kristoffer har internationell erfarenhet och en enorm potential. Att AIK kommit till en nivå där vi kan rekrytera den här kvalitén på spelare känner jag en stolthet över, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

– Det känns otroligt skönt att allting nu är klart. Fotbollen som AIK spelar ser jag mig själv i och jag ser fram emot att få spela i en storklubb som AIK och tillsammans nå framgångar, säger Kristoffer Olsson.

AIK Fotboll kommunicerar som aktiebolag till marknaden på samma sätt som under de senaste åren genom att Bolaget redovisar anskaffningskostnaden för spelaren i kommande delårsrapport för januari – mars 2017, som tillgång under posten Licensierade spelare.

Kristoffer Olsson kommer att spela i tröja nummer 7 i AIK och vi hälsar honom varmt välkommen till Allmänna Idrottsklubben.

***

Fakta Kristoffer Olsson

21-årige Kristoffer Olsson, född den 30 juni 1995 i Norrköping, inledde sin fotbollskarriär i moderklubben IK Sleipner och fortsatte sedan till IFK Norrköping dit han kom som 11-åring och bland annat tränade med två år äldre ungdomsspelare. Det blev under tiden i “Peking” även U19-spel, U21-spel samt träningar med A-laget. I november 2010 och februari 2011 provtränade Kristoffer Olsson som 15-åring med Arsenal FC i London och det resulterade i ett kontrakt med “The Gunners”.

A-lagsdebuten för Arsenal skedde den 14 juli 2013 då klubben under försäsongen var i Asien. För motståndet i Indonesiens huvudstad Jakarta stod en kombination av spelare från Indonesien och Kristoffer Olsson byttes in inför den andra halvleken och svarade för 6–0-målet i den 85:e minuten. Tävlingsdebuten skedde den 25 september 2013, borta på The Hawthorns mot West Bromwich Albion FC i Capital One Cups (Ligacupen) tredje omgång då han i den 84:e minuten kom in med tröjnummer 53 inför 18 649 åskådare West Bromwich utanför Birmingham. Matchen slutade 1–1 efter ordinarie tid och förlängning och i straffsparksavgörandet slog Olsson in Arsenals straff bakom hemmamålvakten Luke Daniels i den tredje omgången då han med högerfoten satte bollen till höger i nät och Arsenal avancerade i cupen. Matchen blev den enda med A-laget och det blev främst spel i U18-laget samt i U21-laget under åren i London.

Den 2 september 2014 meddelade Arsenal att man var överens med danska FC Midtjylland från Herning om en utlåning under resten av året och debuten skedde tio dagar senare hemma mot Odense BK (3–2) då han byttes in i den 78:e minuten. Den 27 december 2014 meddelade FC Midtjylland att man var överens med Arsenal och Kristoffer Olsson om ett avtal som löpte över tre och ett halvt år. Under åren i FC Midtjylland har han noterats för 50 matcher i Alka Superligaen, den danska högstaligan, och även matcher i Uefa Europa League samt Uefa Champions League. Under den första säsongen vann Olsson ligan med FC Midtjylland och säsongen 2015/16 slutade man på tredje plats, tolv poäng efter seriesegrarna FC Köpenhamn. Efter 21 omgångar av säsongen 2016/17 ligger FC Midtjylland på tredje plats i tabellen.

Kristoffer Olsson har de senaste åren varit given i det svenska U21-landslaget och startade bland annat samtliga tio matcher i det avslutande EM-kvalet då Sverige under Förbundskapten Håkan Ericsons ledning vann grupp 6 före Spanien och kvalificerade sig för EM-slutspelet i Polen som spelas mellan den 16 och 30 juni 2017. Olsson var lagkapten i de fem avslutande kvalmatcherna.

Kristoffer Olsson blev under vintern 2014/15 uttagen till det svenska herrlandslagets januariturné i Abu Dhabi, men trampade snett under det första träningspasset i Förenade Arabemiraten och en spricka i vadbenet konstaterades innan han åkte hem till Danmark för rehabilitering. Den 8 januari 2017 debuterade Kristoffer Olsson tillsammans med AIK:s Alexander Isak i Sveriges A-landslag i 1–2-förlusten mot Elfenbenskusten på Zayed Sports City Stadium i Abu Dhabi. Olsson startade landskampen innan han byttes ut i den 75:e minuten. Han har även 21 U21-landskamper, 15 U19-landskamper och 19 U17-landskamper på visitkortet.

Årskort till säsongen 2017 köps enklast via denna sida och glöm inte att addera damlagets matcher för endast 100 kr.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll