Lagkaptener utsedda för herrlaget

2019.01.08, kl 14:44
I AIK Fotboll är rutinen att chefstränaren utser sin lagkapten och sin assisterande lagkapten inför varje säsong och valet är gjort inför 2019. Lagkapten blir Henok Goitom och assisterande lagkapten blir Sebastian Larsson.

– Henok gjorde ett fantastiskt jobb under 2018 och hade en stor påverkan på laget och det känns därmed naturligt att han fortsätter i rollen även 2019. Valet som assisterande lagkapten föll till slut på Sebastian Larsson med sin stora erfarenhet, fotbollsskicklighet och personlighet. Samtidigt vill jag understryka att processen att utse assisterande lagkapten varit mycket spännande då det finns många ledartyper i laget vilket jag ser som en stor styrka som också var en del av framgångsfaktorn under förra året, säger AIK Fotbolls chefstränare Rikard Norling.

Henok Goitom har spelat i AIK:s A-lag sedan hösten 2012 och var under 2018 lagets ordinarie lagkapten. Första matchen i Gnaget som Henok startade med lagkaptensbindeln på armen var hemma mot IFK Göteborg (1–2) inför 43 713 åskådare på Friends Arena i Allsvenskan den 26 oktober 2015. Totalt har Henok Goitom hittills startat som lagkapten i 34 tävlingsmatcher för AIK.
– Jag är hedrad då det är ett stort uppdrag i AIK. Det är sällan som det byts ut lagkaptener och det har innan mig endast varit två lagkaptener i klubben sedan 2005. Att få vinna SM-guld under mitt första år som lagkapten är något som jag tar med mig hela livet, säger Henok Goitom.

Sebastian Larsson gör 2019 sin andra säsong i AIK efter att ha anslutit till truppen under sommaren 2018 och han kommer att vara lagkapten i Henok Goitoms eventuella frånvaro.
– Det är en stor ära att bli tillfrågad och det känns naturligt för mig att vara en ledare på planen med den rutinen som jag har. Jag ska göra mitt bästa för att stötta Henok i sin roll som lagkapten som han sköter med den äran, säger Sebastian Larsson.

Årskort till den kommande säsongen köps enklast via denna sida.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll