Ledarförändringar i herrlaget 2019

2019.01.07, kl 18:05
Inför säsongen 2019 står det klart att ett antal ledare lämnar AIK Fotboll samtidigt som några andra ansluter till teamet på Karlberg.

Kommunicerat sedan tidigare är att Bartosz Grezlak lämnar för uppdrag inom SvFF och blir assisterande förbundskapten för U21-landslaget. Fyra avtal som löper ut är med läkaren Karol Zyto, de två assisterande naprapaterna Johar Back och Tefri Tedla samt pedagogen Jussi Sjöblom. AIK Fotboll tackar dessa medarbetare för väl utförda uppdrag och önskar lycka till framöver.

Tränarteamet 2019 får en annan struktur än föregående år. Assisterande tränare till Rikard Norling blir Patric Jildefalk som nu får ett utökat ansvar i förhållande till den roll som han hade under 2018.

– Patric har utvecklats till en nivå där han med kompetens och driv kvalificerat sig till rollen som assisterande tränare bredvid Rikard Norling. Med sina analytiska och organisatoriska kompetenser samt förmågan att tänka bortom uppenbara ramar kommer han att utveckla AIK Fotbolls dagliga verksamhet samt sätt att spela framöver, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

– Det känns inspirerande att få förtroendet att fortsätta med det framgångsrika arbetet som vi inledde för ett par år sedan. Att gå in i säsongen 2019 som regerande svenska mästare och med möjligheten att kvala in till Champions League är en erfarenhet och dröm som jag har längtat efter sedan jag bestämde mig för att bli tränare, säger Patric Jildefalk.

AIK Fotboll kommer 2019 att inrätta en tränarroll med ansvar för spelarnas individuella träning. Syftet är att spelarna ska ges bättre möjligheter att utveckla och förstärka egenskaper som gör att de utvecklas som spelare. Ansvarig för den individuella träningen blir Sean O’Shea.

– Att utveckla spelarna är en vital del av verksamheten. Med en heltidsresurs som analyserar, utvärderar och arbetar både teoretiskt och praktiskt med spelarnas egenskaper och behov så ökar klubben förutsättningarna för en än bättre spelarutveckling. Sean blir en personlig tränare för spelarna som är integrerad i verksamheten och i tränarteamet vilket kommer att öka utvecklingsgraden hos såväl spelarna individuellt, men också som grupp, säger Björn Wesström.

– I’m incredibly humbled and honoured to be joining this great football club. I have enjoyed a close relationship with the club over the last five years and now I’m delighted to be joining on a permanent basis. I’ve had the pleasure of working with some of the biggest clubs in football over the last few years, but none have been more special for me than AIK with the badge, the fans, the players, the staff and of course the great city Stockholm. I can’t wait to get started, säger Sean O’Shea.

Läkare för laget blir Jonas Lundmark och Gustav Ledin som tillsammans med chefsnaprapaten Luis Oyarzo utgör det medicinska teamet under 2019.

– Med Jonas och Gustav får vi ett kompetent läkarteam där startsträckan är kort då vi känner varandra sedan tidigare och de båda är väl initierade i hur vi vill bedriva vår dagliga verksamhet, säger Björn Wesström.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll