Leif Karlsson avslutar sitt uppdrag i AIK Fotboll

2019.11.28, kl 13:00
Efter 56 år i klubben väljer Leif Karlsson att till halvårsskiftet 2020 lämna sitt uppdrag som sportchef för AIK Ungdomsfotboll.

– Vi har tagit en del kloka beslut under den senaste tiden för att bygga en tydlig färdväg för framtiden för AIK Ungdomsfotboll. En strategi som bygger på att skapa en trygg idrottsmiljö för barns och ungdomars välmående. Vi ska följa FN:s barnkonvention samt direktiv och riktlinjer från RF samt SvFF och samtidigt fostra fler spelare till våra A-lag för damer och herrar. Jag känner mig trygg med att medarbetare, tränare och ledare kommer att fullfölja den strategin på bästa möjliga sätt även utan min medverkan, säger Leif Karlsson.

– Jag vill tacka Leif för sina år i AIK Fotboll. 56 år i klubben går inte att summera i ett par meningar, men Leif har efter sin aktiva karriär som målvakt och målvaktstränare bland annat varit drivande i skapandet och utvecklandet av AIK Fotbolls Ungdomsakademi som är en av landets allra främsta. Ungdomsverksamheten är något som vi är riktigt stolta över och akademin ger årligen resultat i form av nya A-lagsspelare på både herr- och damsidan, säger AIK Fotbolls klubbdirektör och vd Jens T Andersson.

Leif Karlssons sista arbetsdag på AIK Fotboll blir den 30 juni 2020 och fram tills dess kommer han att fullfölja ett antal påbörjade processer samt medverka i rekryteringen och introduktionen av sin efterträdare i uppdraget som sportchef för AIK Ungdomsfotboll.

Leif Karlsson började som tolvåring i AIK:s ungdomslag och gick som målvakt hela vägen upp till A-laget. Tävlingsdebuten skedde i Allsvenskan, hemma mot Örebro SK (1–1) inför 3 825 åskådare på Råsunda fotbollstadion i Solna den 3 september 1972 där han bland annat räddade en straffspark. 1976 stod han i mål i båda finalmatcherna mot Landskrona BoIS då AIK vann Svenska cupen för tredje gången genom tiderna. Han avslutade sin aktiva karriär 1980 med att föra upp AIK till Allsvenskan efter ett års frånvaro. Leif Karlsson spelade 126 tävlingsmatcher för AIK och efter sin aktiva karriär var han målvaktstränare i klubben i 18 år med två SM-guld på meritlistan. Sedan 1997 har Leif arbetat som sportchef för AIK:s ungdomsfotboll.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Branschexklusiva partners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll