Nicolás Stefanelli klar för AIK Fotboll

2017.06.30, kl 14:00
AIK Fotboll är överens med Nicolás Stefanelli och den argentinska klubben Club Social y Deportivo Defensa y Justicia om en transfer för spelaren. Kontraktet mellan AIK Fotboll och Nicolás Stefanelli gäller från och med den 1 juli 2017 till och med den 31 december 2020.

– Nicolás är en forwardstyp som ger AIK ett naturligt djupledsalternativ. Som spelare är det tänkt att han med sina rörelser, sin snabbhet och sin skicklighet ska hota motståndet på ett sätt som gör att AIK gör fler mål och skapar fler målchanser än under våren, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

– Jag är mycket glad över att AIK:s intresse resulterade i en övergång och jag hoppas kunna hjälpa klubben till stora framgångar, säger Nicolás Stefanelli.

23-årige Nicolás Stefanelli, född den 22 januari 1994 i Quilmes i Argentina, har under året spelat med Defensa y Justicia i Primera División, högstadivisionen i Argentina. Stefanelli har tillhört klubben under flera år och under 2014 och 2015 har han även varit utlånad till Club Villa Dálmine, som spelar i Campana utanför Buenos Aires, och det blev sammanlagt 27 matcher för dem i Primera B Metropolitana och Primera B Nacional.

Säsongen 2016/2017 i argentinska Primera División slutade den 27 juni 2017 och Defensa y Justicia slutade på tionde plats i tabellen, 14 poäng efter seriesegrarna Boca Juniors och kvalificerade sig därmed för 2018 Copa Sudamericana. Nicolás Stefanelli spelade 19 av 30 matcher, varav elva från start, under den gångna säsongen och svarade för sju mål. Sammanlagt har han spelat 34 matcher, varav 21 från start, för Defensa y Justicia i Primera División och svarat för elva mål.

Nicolás Stefanelli har även spelat fyra matcher i Copa Argentina. Hans sista match i Defensa y Justicia-tröjan spelade han den 28 juni 2017 då man hemma på Estadio Norberto Tomaghello mötte de regerande mästarna Associação Chapecoense de Futebol i den andra omgångens första match av 2017 Copa Sudamericana. Stefanelli inledde på bänken, men byttes in i den 58:e minuten och svarade för matchens enda mål i den 94:e minuten. Nicolás Stefanelli är 176 cm lång och väger 72 kg och kommer att presenteras på sin nya hemmaarena Friends Arena då AIK torsdagen den 6 juli möter KÍ Klaksvik. Nya intervjuer med Nicolás Stefanelli och Björn Wesström finns på hemsidan.

AIK Fotboll hälsar Nicolás Stefanelli välkommen till klubben.

Biljetterbjudande ”Argentinakoden” inför AIK – Östersunds FK
AIK Fotboll kommer inför omstarten av Allsvenskan med ett biljetterbjudande som innebär att det på samtliga sektioner, förutom långsida på läktare 1, erbjuds ett “2 för 1-alternativ”. Erbjudandet gäller för hemmamatchen mot Östersunds FK och är ett begränsat antal biljetter där det är ”först till kvarn” som gäller. Argentinaren Nicolás Stefanelli kommer inte att vara på plats redan på söndag, men kommer förhoppningsvis att kunna se matchen på TV och därmed få ett första möte med sin nya hemmapublik. Biljetter till matchen köps enklast via denna sida och skriv vid köp av “2 för 1” in koden 589258.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll