Nu ska AIK Fotboll bli svenska mästare även på nätet

2018.11.29, kl 16:00
AIK Fotboll ingår ett samarbete med Data Talks. Detta genom en digital satsning på marketing automation för att strategiskt utveckla supporterengagemanget. De nyblivna svenska mästarna vill med samarbetet få en bättre bild av supportrarnas intressen och personifiera kommunikationen i syfte att öka försäljningen av biljetter och merchandise, så kallad kringförsäljning.

Efter ett mycket lyckat test under hösten 2018 som visade på värdet av att personifiera dialogen med klubbens supportrar föll valet av leverantör på Data Talks och SALESmanago marketing automations verktyg. Samarbetet startade under vecka 48 och löper tills vidare.

– Vi tar nu ett samlat grepp om den digitala marknadsföringen och ser fram emot fortsatt fina resultat med ökat engagemang och en ökad försäljning. Data Talks erfarenhet inom området sport är en garanti för långsiktig framgång, säger AIK Fotbolls biljett- och marknadschef Fredrik Söderberg.

– Det är mycket roligt att AIK Fotboll, med ett av Sveriges starkaste varumärken, valt att samarbeta med oss. Det är ett bevis på att våra erbjudanden inom martech får ett bra gensvar också i sportbranschen. Samarbetet med AIK Fotboll ger oss ytterligare en partner inom fotboll, ett område där vi kommer att fortsätta växa under 2019, säger Data Talks vd Stefan Lavén.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

CSR-partner

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019