Ny assisterande tränare i herrlaget

2017.06.14, kl 12:30
AIK Fotboll omorganiserar i tränarstaben för herrlaget. Ny assisterande tränare blir Bartosz Grzelak som idag är manager för IK Frej Täby i Superettan.

Bartosz ansluter till AIK Fotboll med omedelbar verkan, men har AIK Fotbolls tillstånd att dubbelarbeta och slutföra vårsäsongen med IK Frej Täby som avslutas med en hemmamatch mot Gais den 25 juni på Vikingavallen. Avtalet mellan AIK Fotboll och Bartosz Grzelak är skrivet över 2019.

– Bartosz Grzelak kommer in i tränarstaben på Karlberg med erfarenheter som vi idag saknar i teamet. Han har ett driv och en syn på den dagliga verksamheten som ska bli spännande att integrera i det tränarteam som dagligen jobbar på Karlberg, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

– AIK får i Bartosz in en modern tränare med både spets och djup. Det kommer att bli inspirerande för hela tränarteamet att få in honom i vår verksamhet, säger AIK Fotbolls chefstränare Rikard Norling.

– Jag känner både glädje och stolthet över att få bli en del av AIK och jag ser verkligen fram emot att få jobba med Rikard och alla andra kompetenta ledare och spelare i klubben, säger Bartosz Grzelak.

38-årige Bartosz Grzelak, född den 2 november 1978 i Stettin i Polen, har tidigare varit spelare i AIK. Han inledde sin fotbollskarriär i moderklubben Vasalunds IF och via IF Brommapojkarna kom han 1996 som 17-åring till AIK:s juniorlag. Under sommaren 1996 flyttades han upp till A-truppen. Det blev några träningsmatcher under vintern 1996-97 och spel i Utvecklingslaget under 1997, men i bortamatchen mot Malmö FF den 26 oktober 1997 var det dags för tävlingsdebut då han i den 90:e minuten ersatte Johan Mjällby. 0–0-matchen på Malmö stadion blev den enda tävlingsmatchen i AIK-tröjan för honom då han efter säsongen lämnade klubben.

Efter åren i AIK spelade han för Vallentuna BK, Nybergsund IL, IK Frej och Valsta Syrianska IK. Det blev även sju U19-landskamper för Sverige för Bartosz Grzelak.

Sedan 2013 har Bartosz Grzelak varit manager för IK Frej Täby som då spelade i Division 1 Norra och laget slutade på åttonde plats under hans första år i klubben. 2014 slutade man på andra plats i tabellen och tog efter kvalspel mot Östers IF steget upp till Superettan efter sammanlagt 5–3 i dubbelmötet. Bartosz Grzelak höll med knappa resurser IK Frej Täby kvar i Superettan både 2015 (14:e plats) och 2016 (10:e plats).

AIK Fotboll välkomnar Bartosz Grzelak till klubben.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll