Ny landskamp för Larsson och Lustig

2020.10.12, kl 08:55
Sverige spelade sin tredje match i Uefa Nations League då man under söndagskvällen mötte Kroatien i Zagreb. Sebastian Larsson och Mikael Lustig spelade då Sverige i ösregnet föll med 1–2 (0–1) efter ett baklängesmål under slutminuterna.

Annons:

Efter 0–1 mot Frankrike och 0–2 mot Portugal hemma på Friends Arena i Solna i början av september var det press på Sverige att ta poäng i bortamötet med Kroatien på Stadion Makismir i huvudstaden Zagreb för att förbättra placeringen i tabellen. Mikael Lustig var tillbaka i spel igen efter att han skadad klev av i den 53:e matchminuten i det allsvenska bortamötet med Östersunds FK (2–1) den 4 oktober 2020. AIK-spelaren startade som högerback i en 4-4-2-uppställning i vad som var hans 84:e A-landskamp för Sverige och han klev därmed förbi Kennet Andersson i listan över flest matcher för det svenska herrlandslaget.

Mikael Lustig var också upphovsman till Sveriges kvittering till 1–1 i den 66:e matchminuten då han klev in i straffområdet på högersidan och hittade Emil Forsberg framför mål som passade vidare till lagkaptenen Marcus Berg som gjorde sitt 22:a mål i landslaget. Sebastian Larsson inledde på bänken, men ersatte Albin Ekdal i den 83:e matchminuten och en knapp minut senare avgjorde hemmalaget efter en spelvändning då man gjorde 2–1. På stopptid drog AIK-mittfältaren på sig ett gult kort. Sveriges nästa match i Uefa Nations League spelas onsdagen den 14 oktober 2020 då man ställs mot Portugal på Estádio José Alvalade i Lissabon.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll