Ny scouting- och rekryteringsansvarig AIK Ungdomsakademi

2019.11.26, kl 14:15
AIK Fotbolls Ungdomsakademi har gjort klart med 30-årige David Eklund som ny ansvarig för scouting och rekrytering. David kommer närmast från norska SK Brann och tillträder rollen den 9 december 2019.
DavidEklund-9927

David Eklund.

Under sommaren 2019 gjorde AIK Ungdomsakademi en intern lösning på tränaruppdraget i P17 då en tränare lämnade klubben för ett nytt uppdrag. Den lösningen bestod i att tidigare ansvarig för scouting och rekrytering, Jesper Björk, klev in i tränarrollen tillsammans med Nils Heingård som ingått i teamet sedan hösten 2018. Den lösningen har efter utvärdering valts att permanentas och Jesper övergår fullt ut i uppdraget som tränare.

Därför har AIK Ungdomsakademi valt att genomföra en rekryteringsprocess som lett fram till att klubben valt att anställa David Eklund, född 1989, som ny ansvarig för scouting och rekrytering. David har de senaste åren verkat i en motsvarande roll i SK Brann från Bergen i Norge, och dessförinnan varit ungdomstränare i IF Brommapojkarna. Han har även en spelarbakgrund som ungdomsspelare, däribland ett par år i juniorålder i AIK.

– David är en erkänt skicklig person på att jobba dels med utvecklingsfrågor och unga ambitiösa fotbollsspelare, och även med struktur och rutiner kring hela det spektra som i AIK faller in under det verksamhetsområde som är scouting och rekrytering. Det har varit en relation som byggts under ett par års tid och jag är väldigt nöjd med att David ansluter till en redan stark personalgrupp och bidrar med sin spetskompetens för att ytterligare stärka AIK Ungdomsakademi, säger AIK Fotbolls akademichef Johannes Wiklund.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Branschexklusiva partners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll