Ny sportchef för AIK Fotbolls herrlag

2020.04.02, kl 13:01
Henrik Jurelius har anställts som sportchef för AIK Fotbolls herrlag och tillträder sin nya tjänst torsdagen den 2 april 2020. Henrik Jurelius har sedan 2018 varit assisterande sportchef till Björn Wesström som sedan idag är ny klubbdirektör i AIK Fotboll.

Annons:

– Kontinuitet i ledarskap, samt insikt i vilka rutiner och processer som har verkningsgrad, är en viktig del av vad som stabiliserat AIK Fotboll i toppen av Allsvenskan under 2010-talet. Henrik Jurelius har kompetensen, AIK-erfarenheten och värderingarna som gör att han kan leda och ansvara för den sportsliga verksamheten på Karlberg med full kraft från dag ett. Det känns fantastiskt roligt att få möjligheten att arbeta tillsammans med Henrik för fortsatta AIK-framgångar, säger AIK Fotbolls klubbdirektör Björn Wesström.

– Jag känner först och främst en enorm stolthet över att erbjudits rollen som sportchef för herrlaget i AIK Fotboll och ansvaret som det innebär. Jag har samtidigt en stor respekt för rollen och det enorma arbete som Björn har gjort under en mycket lång tid. Jag har under flera år arbetat hårt med Björn och kommer att fortsätta att göra mitt yttersta för att bidra till ett fortsatt framgångsrikt AIK Fotboll, säger Henrik Jurelius.

34-årige Henrik Jurelius började 2010 inom AIK Ungdomsfotboll och arbetade sedan som sportchef för AIK Fotbolls damlag under 2011 och 2012 då laget spelade i Norrettan samt i Damallsvenskan. Sedan vintern 2012 har han arbetat med AIK Fotbolls herrlag på träningsanläggningen Karlberg, först som koordinator och sedan 2018 som assisterande sportchef till Björn Wesström.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll