Nyförvärven spelklara

2018.07.20, kl 18:00
AIK Fotbolls tre nyförvärv i sommarfönstret - Sebastian Larsson, Panajotis Dimitriadis och Heradi Rashidi - är samtliga spelklara inför söndagens allsvenska möte med IF Brommapojkarna hemma på Friends Arena.

Trion är uttagningsbar för spel i Allsvenskan och kommer dessutom att registreras för spel i kvalet till Uefa Europa League, där FC Nordsjælland väntar i den andra omgången som inleds kommande torsdag.

Heradi Rashidi har redan hunnit debutera för AIK då han i söndags (samma dag som transferfönstret öppnade) startade som högerytter i bortamatchen mot GIF Sundsvall, en match som han dessutom avgjorde genom att vackert skjuta 1-0 i den 94:e minuten. Däremot var han, liksom övriga två nyförvärv, inte registrerad för spel i Europa League-kvalmatchen mot Shamrock Rovers i går.

Om Sebastian Larsson får speltid mot IF Brommapojkarna blir det hans allsvenska debut, 33 år gammal. Larsson lämnade nämligen Sverige och Eskilstuna City FK redan som 16-åring för att bli ungdomsproffs i England. Där skulle han sedan bli kvar fram tills att han i juni i år skrev på kontraktet som innebär att han är AIK-spelare i minst 2,5 år framöver.

En som däremot har en hel del allsvenska meriter i bagaget är återvändaren “Panos” Dimitriadis. Hans senaste match i Allsvenskan var just i ett Stockholmsderby, mot Djurgården i maj för drygt tre år sedan, och nu är det alltså aktuellt igen när BP kommer på besök till Nationalarenan.

Stöd AIK på plats på söndag och se till att de de tre nyförvärven får ett varmt välkomnande. Matchen mot Brommapojkarna har avspark klockan 15:00 och biljetter köper du via länken här nedan.

Text: Olle Östman

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll