Nyförvärvet Raminho ser fram emot debutsäsongen i AIK eFotboll

2021.10.07, kl 17:06
Ny säsong, ny spelkonsol och framförallt ett nytt ansikte i AIK:s laguppställning! Läs vad nyförvärvet Raminho och lagkapten Lukasinho säger inför kommande säsong i eAllsvenskan.

AIK eFotboll stod för en bra insats under fjolårets upplaga av eAllsvenskan. Laget tog sig hela vägen till final – där det dessvärre blev uddamålsförlust med 2-1 mot Örgryte IS. Nu väntar en ny säsong, med både ny spelkonsol (PS5) och framförallt ett nytt ansikte i AIK:s laguppställning. 16-åriga Rami “Raminho” Higazi från Oskarshamn gör debut i såväl AIK som i eAllsvenskan och ser fram emot sin tid i nya klubben. 

– Det känns otroligt roligt att ha skrivit på för AIK, när de kontaktade mig kändes det bra direkt och när jag såg hur professionellt allt styrdes så var det ett självklart val, säger Raminho. 

AIK:s lagkapten Lukas Gummesson (Lukasinho) beskriver ”Raminho” som en bra, ödmjuk och mogen spelare och menar att han har potential till att bli nästa världsstjärna. 

– Jag är redan imponerad över Ramis inställning och skicklighet. Jag ser otroligt mycket fram emot att utvecklas med honom och se honom växa fram till en världsstjärna, säger Lukasinho. 

AIK gjorde även bra resultat i E-Club World Cup under föregående säsong vilket betyder att laget för närvarande är det bäst rankade laget från Sverige. Trots att Tom Johansson (DYZIQ) och Mikael Håkansson (XMICKEH) lämnar klubben, så säger lagkapten Lukasinho att chanserna är goda även i år. 

– Vi är bra i år också! Det känns väldigt kul att göra min fjärde säsong för AIK, och få chansen till att ta revansch på titeln som vi borde ha vunnit förra året. Det är viktigt för mig att AIK:s identitet syns även i eFotbollen, och att supportrarna kan vara stolta över oss, avslutar han. 

Inget spelschema för säsongen är ännu fastställt. Se till att följa AIK eFotboll på Twitter och Instagram för mer information om laget och dess framfart. Vi önskar AIK eFotboll ett stort lycka till under säsongen! 

Text: Filip Wiklund

Huvudpartners

Ligapartners

Branschexklusiva partners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll