Oavgjort efter Nabil Bahouis nick

2021.07.27, kl 00:09
Det allsvenska mötet mellan AIK och Örebro SK på Behrn Arena slutade 1–1 efter att Nabil Bahoui nickat in kvitteringen i den andra halvleken.

AIK jagade sin 48:e seger mot Örebro SK i det 112:e mötet mellan lagen. Gnaget kom till spel utan avstängde mittbacken Sotirios Papagiannopoulos vilket gjorde att Mikael Lustig klev in bredvid Alexander Milošević och Filip Rogic tog högerbackspositionen på sin före detta hemmaplan. Comebackende Nahir Besara satte igång matchen inför 3 948 åskådare på Behrn Arena. Hemmalagets Kevin Wright piskade i den tredje matchminuten in ett bra inlägg från vänsterkanten som Alexander Milošević rensade bort. Minuten senare bröt AIK fram och efter att Nabil Bahoui utan åtgärd från domaren sparkats med gick bollen till Saku Ylätupa vars skott gick långt utanför målramen. I den nionde matchminuten fick Deniz Hümmet skottläge i straffområdet, men avslutet täcktes av Alexander Milošević. Nabil Bahoui fångade upp bollen och satte fart längs vänsterkanten, men AIK-kontringen rann ut i sanden. Två minuter senare arbetade Filip Rogic fram matchens första hörna och serven från höger slogs av Sebastian Larsson. Bollen nickades undan till Erick Otieno som avslutade hårt, via en täckande motståndare till en resultatlös högerhörna.

I den 14:e matchminuten tog sig Dennis Collander fram längs högerkanten och hölls fast i tröjan av Erick Otieno som fick syna kvällens första gula kort. Sju minuter senare slog Hussein Ali ett bra inlägg från högerkanten mot David Seger och Deniz Hümmet framför mål, men EM-spelarna Mikael Lustig och Sebastian Larsson fick med gemensamma krafter bort bollen från straffområdet, men den fastnade hos den före detta AIK-spelaren Kevin Walker som från distans sköt ett skott som Budimir Janošević enkelt räddade. När matchklockan passerade 25 spelade minuter lyfte Nahir Besara från mittlinjen upp bollen mot den bortre, högra delen av straffområdet där Erick Otieno skulle ta ner bollen, men istället lade upp den på silverfat för Dennis Collander som inte tvekade alls utan tryckte in bollen med kraft. 1–0 till hemmalaget med deras första mål för säsongen i den första halvleken.

AIK tilldömdes ett par minuter senare en frispark i bra läge efter att Saku Ylätupa gjorts med. Sebastian Larsson lade upp bollen från ca 25 meters avstånd och avlossade ett bra skott mot det högra krysset, men den franske målvakten Bobby Allain sträckte ut och svarade för en bra räddning och styrde bollen till en resultatlös högerhörna. Efter en ny högerhörna från Sebastian Larsson i den 38:e matchminuten nickade Nabil Bahoui över, gick ned för räkning och behövde vård ett par minuter. När spelet satte igång igen dröjde det inte länge förrän Saku Ylätupa kom fram i ett bra läge till höger i straffområdet efter en lång utspark av Budimir Janošević, passerade utrusande Bobby Allain och spelade in bollen till Bojan Radulovic framför mål, men AIK-forwarden sköt på en täckande försvarare och Örebro SK kom undan med blotta förskräckelsen då det såg ut att AIK skulle kvittera.

AIK avslutade halvleken med ett hårt tryck och kom i våg efter våg mot motståndarmålet. Halvleken avslutades med AIK:s sjätte hörna, den första från vänster och man behöll bollen efter serven. Filip Rogic centrerade bollen från den vänstra delen av straffområdet och bollen kom till Saku Ylätupa som försökte placera in bollen i det tomma, bortre, vänstra hörnet, men Hussein Ali lyckades täcka avslutet och det var ledning för ÖSK i paus. ÖSK svarade för ett byte inför den andra halvleken då Daniel Björnquist ersatte Hussein Ali. Den nye högerbacken satte omgående fart framåt och slog ett inlägg som i andraläget gick ut till Kevin Walker vars distansskott seglade strax utanför det vänstra krysset.

Örebro SK inledde den andra halvleken optimistiskt och i den 53:e matchminuten slog Kevin Walker en högerhörna som vid den främre stolpen klackades vidare av Nahir Besara och gick mot den bortre, vänstra stolpen där mittbacken Andreas Skovgaard nickade över i ett bra läge. I den 54:e matchminuten lyfte Mikael Lustig från mittplanen in ett inlägg mot Nicolás Stefanelli som sprang in till höger i straffområdet. Målvakten kom ut på halvdistans och argentinaren nickade med ryggen mot mål några meter utanför den närmaste stolpen i en situation som kunde ha blivit riktigt farlig för hemmalaget. Tre minuter senare slarvade AIK på egen planhalva och bjöd Örebro SK på ett farligt läge. Deniz Hümmet avancerade med bollen centralt mot offensivt straffområde och sköt ett tungt skott som täcktes av Alexander Milošević och bollen snurrade iväg precis utanför den högra stolpen. Mycket nära 2–0. Den efterföljande högerhörnan av Kevin Walker gick in framför mål där Andreas Skovgaard nickade ner i marken och mot mål, men Budimir Janošević räddade och höll i bollen. I den 57:e matchminuten var det dags för Bartosz Grzelaks första byte då irländaren Zack Elbouzedi ersatte finländaren Saku Ylätupa.

AIK arbetade sig återigen in i matchen och med halvtimmen kvar av ordinarie tid fick Bilal Hussein iväg ett bra skott mot den vänstra stolproten där Bobby Allain räddade till hörna. Vänsterhörnan lyftes in av Sebastian Larsson och avslutades i andraläget på nytt av Bilal Hussein vars avslut täcktes till en ny vänsterhörna. Ny serve av Seb och denna gång nådde bollen huvudet på Nabil Bahoui vars nick gick mot den bortre, högra delen av målet, slog i undersidan av ribban, studsade mer i marken och ut igen. Den assisterande domaren Christian Tennstedt signalerade direkt för mål och domslutet var rätt då bollen studsade ett par decimeter innanför mållinjen innan bollen studsade ut från målet igen. 1–1 och det var bäddat för en dramatisk avslutning på matchen. Ett mycket bra domslut av domaren i en situation där slog skedde snabbt. Sex minuter senare tog sig Erick Otieno fram till ett inläggsläge på vänsterkanten och nådde framrusande inhopparen Zack Elbouzedi framför mål, men han var aningen för långt framme i målgården och lyckades inte hålla ned nicken.

AIK bytte i den 70:e matchminuten in Henok Goitom och minuten därefter kom Nabil Bahoui fram på högerkanten efter en spelvändning och hittade Goitom vid den bortre stolpen, men nicken gick strax över ribban. AIK-klacken öste på med ”kom igen Gnaget, kom igen Gnaget” för att få spelarna att kräma ut den sista energin. I den 74:e matchminuten borde AIK ha tagit ledningen på Behrn Arena. Bilal Hussein slog från mitten ut en underbar boll till framrusande Filip Rogic på högerkanten och han slog ett behärskat inspel till Bojan Radulovic centralt i straffområdet, men istället för ett direktavslut tog han emot bollen och hemjobbande Nordin Gerzic kunde täcka skottet och hemmalaget kom återigen undan med blotta förskräckelsen. Bilal Hussein var oerhört aktiv i den andra halvleken och i den 76:e matchminuten slog han fram ännu en fin boll, denna gång till Henok Goitom till höger i straffområdet och AIK-forwarden backade ut från motståndarna för att få ett läge att avsluta. Skottet gick mot det närmaste, högra krysset, men Bobby Allain räddade till en ny AIK-hörna som nickades över målet av Alexander Milošević.

AIK jagade ett segermål och liksom under den avslutande kvarten av den första halvleken var trycket från bortalaget kompakt och ett andra mål hängde i luften. Med tio minuter kvar av ordinarie tid slog Erick Otieno från vänsterkanten in bollen till Henok Goitom som vid den främre stolpen avslutade direkt, men några decimeter utanför målet. I den 84:e matchminuten var det dags för ännu en AIK-hörna från vänster och Sebastian Larssons serve nådde Alexander Milošević vid den bortre stolpen och hans nick gick ner i marken och fram till målskytten Nabil Bahoui framför mål som nickade vidare mot mål där Bobby Allain räddade precis under ribban och en ny hörna från höger följde som Alexander Milošević nickade över ribban. Nabil Bahoui svarade för sin kanske bästa match för säsongen och med tre minuter kvar av ordinarie tid tog han sig in i straffområdet på vänsterkanten, ryckte förbi Nahir Besara och fläkte sig fram för att avsluta, men det blev ingen riktig kraft i markskottet som målvakten enkelt kunde fånga in.

I det efterföljande anfallet var det mycket nära att hemmalaget hade tagit alla tre poängen. Nahir Besara slog ett inlägg från högerkanten till inhopparen Martin Broberg som centralt placerad i straffområdet fick fram bollen till Deniz Hümmet något till höger i straffområdet och han avslutade direkt på volley mot den bortre, vänstra delen av målet. Budimir Janošević svarade för en mycket stark parad då han blockerade det hårda avslutet. Returen studsade ut i planen och från ca tolv meter avslutade Kevin Wright, men det stressade skottet gick en bra bit utanför målramen. Fjärdedomaren Enzo Vesprini satte strax därefter upp skylten som förkunnade att det var fyra minuters stopptid. AIK försökte pusha framåt i en sista forcering, men minuterna tickade iväg fort och när slutsignalen ljöd från domaren Granit Maqedonci kunde det konstateras att AIK onödigt tappat två poäng mot seriens tabellmässigt sämsta lag. Det var heller ingen tvekan om vilket lag som var mest nöjda med poängen när spelarna pustade ut på planen. AIK:s svaga bortafacit fortsätter och man har nu noterat 1V-1O-3F på bortaplan i Allsvenskan 2021.