Omfattande satsning på teknisk analys och scouting

2023.01.14, kl 11:00
AIK Fotboll gör en strategisk satsning på området teknisk analys och scouting. Det innebär också att Andreas Janmyr, tidigare Assisterande tränare för herrlaget, får rollen som Head of Analysis and Technical Scouting.

Under ledning av Peter Wennberg, Teknisk chef, kommer AIK Fotboll inleda en övergripande satsning inom teknisk analys och scouting för klubbens samlade sportsliga verksamhet.

– Idén är att vi skapar en avdelning där metoder, mättal och system tas fram för att användas av analysansvariga inom både herr-, dam-, akademi- samt barn- och ungdomsverksamheten. Vi har duktiga analytiker, men saknar kanske synergier mellan arbetssätten. Analysarbetet blir personberoende och det vill vi helst undvika, säger Peter Wennberg.

– Teknisk data som stöd för både match- och motståndaranalys och scouting inför spelarrekryteringar är idag en stor del av fotbollen. Det gäller för oss att ligga i framkant och veta hur vi ska nyttja data på bästa sätt för att i slutändan fatta bättre beslut och vinna fler fotbollsmatcher, fortsätter Wennberg.

Som en del av satsningen får också herrlagets tidigare Assisterande tränare Andreas Janmyr en ny roll inom klubben som Head of Analysis and Technical Scouting.

– Min nya roll kommer att handla mycket om att utveckla arbetssättet och skapa förutsättningar för analytiker och scouter inom klubben att bli bättre på sitt arbete. Det känns stimulerande att klubben vill satsa på det här området och det är frågor jag själv brinner för och har tydliga utvecklingstankar kring. Jag ser fram emot att få påbörja jobbet, säger Andreas Janmyr.

Text: Fredrik Söderberg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll