Personalintervju med Anki Gustafsson

2020.03.11, kl 15:03
Vi kommer i de kommande artiklarna att presentera personalen som arbetar i AIK Ungdomsfotboll. Personen som är på tur att intervjuas och presenteras är Anki Gustafsson.

Berätta för våra läsare vem Ankie Gustavsson är?

-Är en gift tvåbarnsmamma till två fotbollsspelande söner, som självklart spelar i AIK. En son spelar i AIK:s akademi och den andra i J16. Arbetar som licenssäljare på ett It-företag samtidigt som jag utbildar mig till Massageterapeut på Axelsons. Har alltid idrottat själv och älskar känslan att med mina händer behandla ömma muskler. Har en deltidstjänst med AIK Ungdomsfotboll sedan några år tillbaka, så dygnets 24 timmar har jag inga problem att fylla.

Hur hamnade du här hos oss på AIK Ungdomsfotboll?

-Jag började som lagledare för sönerna i deras lag. Är fortfarande lagledare i stora sonens lag. Anmälde mig som volontär för LJAT första gången 2015 och måste ha gjort ett gott intryck på Riki Simic som arbetade med cupen, för han ville även ha med mig till Flygfyren sommarcup det året. Jag har sedan dess fortsatt att arbeta med AIK:s ungdomsturneringar. Jag har gjort allt möjligt inom AIK Ungdomsfotboll. Under ett par år arbetade jag både med vår knatteskola och utbildning inom värdegrund. Det innebar att varje år utbilda och föreläsa för spelare inom AIK Stilen. Jag älskar föreningslivet och känslan av att tillhöra AIK familjen.

Du arbetar med arrangemang och cuper för AIK, kan du berätta mer om det för oss som inte vet som mycket om den delen av AIK Ungdomsfotboll?

-Vi är en handfull grupp personer som åker med på våra AIK cuper, både nationella och internationella. Min främsta uppgift är framförallt att ansvara för Fair Play Corner på cuperna. Fair Play corner skall främja en trygg och säker idrottsmiljö för barn och ungdomar på cuperna. Det kan till exempel vara att stötta, hjälpa och supporta ledare, spelare och föräldrar vid eventuella incidenter. Fair Play Corner är en mötesplats där man kan utbyta erfarenheter inom värdegrundsfrågor och barns idrottande. Man får göra lite allt möjligt inom cup-gruppen, allt ifrån att ta emot spelarna på flygplatsen om det är en cup utomlands till att sitta i sekretariatet och svara på frågor. Vi är ett riktigt sammansvetsat gäng som har superkul när vi turnerar runt på cuperna. Långa dagar och sena kvällar med arbete blir det men det är så utvecklande och roligt att träffa på alla dessa människor runt om i Sverige och Europa.

Jag arbetar även inom arrangemangsgruppen både för dammatcherna på Skytteholm och herrmatcherna på Friends Arena. På dammatcherna är min uppgift att se till att allt flyter på. Jag koordinerar och fördelar arbetsuppgifterna som skall utföras. Jag får chansen att arbeta med så otroligt engagerande AIK hjärtan och underbara människor. Det är en härlig känsla att komma ner till Skytteholm inför en dammatch och träffa gänget som skall arbeta den dagen. Man möts av stora leenden och varma kramar. Vi träffas två timmar innan matchstart för att starta upp och fixa inför matcherna, med allt ifrån att koka korv till att sätta upp reklam runt planen. På herrmatcherna ansvarar jag för ”kragen” dvs området utanför Friends Arena där vi arrangerar tävlingar, ansiktsmålning med mera. Jag leder ett gäng ungdomar och oftast ett av våra AIK lag som skall vara med och arbeta under den matchen. Vi sätter gemensamt upp ”aktivitetsområdet” utanför Friends Arena och tar ner alla sakerna innan match.

Du ska snart åka iväg på Lennart Johansson Memorial Trophy, hur ser uppladdningen och arbetet ut inför en stor turnering som denna?

-Det är första gången cupen går av stapeln utomlands och i år hålls den i Braga, Portugal. Eftersom jag har ett civilt arbete så är jag inte riktigt med i planeringen inför cupen, utan är en huvudspelare när vi är på plats. Jag arbetar för det mesta inom Fair play corner men även att vara synlig ute på planerna. Det är alltid en utmaning att arbeta på en cup utomlands. Språket, ny arena och lokala människor att samarbete med. Man får vara flexibel och påhittig så löser sig det mesta.

Vad är ditt bästa minne från en turnerings/cup?

-Oj det är svår fråga. Det är allt runt omkring cuperna och att få chansen att arbeta med alla dessa fanatiska människor som gör mitt arbete så roligt! Ofta är det vädret som ställer till det för oss och sätter oss på prövning. Vi har fått stoppa matcher pga åskväder, flyttat matcher pga storm (Salou förra året i oktober) jag tror jag hade sand i öronen 2 veckor efter cupen. Det är svårt att bara välja ett minne så jag säger att allt har varit fantastiskt.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll