Personalintervju med Riki Simic

2019.02.21, kl 08:30
Vi kommer i de kommande artiklarna att presentera personalen som arbetar i AIK Ungdomsfotboll. Näste man på tur att intervjuas och presenteras är Riki Simic.

Kan du berätta lite mer om vem Riki Simic är?
– Jag är 47 år och bor med min familj i Älvsjö. Utöver mitt fantastiska arbete är mitt absolut största intresse mat och resor.
Älskar att laga mat, oavsett om det är en middag med vänner eller bara för mig själv.
Då jag är extra svag för medelhavsköket reser jag gärna söderut för att just pröva nya maträtter och smaker.

Hur började du arbeta med fotbollen och hur kommer det sig att du arbetar i AIK?
– Som många andra spelade jag fotboll som barn vilket såklart gjort att man aldrig riktigt lämnat intresset för sporten.
År 1999 började jag en karriär som tränare i AIK. Sedan dess har det blivit flera fantastiska ålderskullar med spelare, ledare och familjer jag fått vara en del av. När jag år 2009 fick möjligheten att arbeta som tränare i akademin för åldersgrupperna P13-14 år och samtidigt jobba med turneringar och marknadsaktiviteter så var det aldrig någon tvekan. Jag är inne på mitt tionde år som heltidsanställd.

Vad har du för arbetsuppgifter?
– Jag är övergripande ansvarig för de turneringar som genomförs i AIK:s regi. Min roll är att projektleda, utveckla och genomföra varje turnering tillsammans med alla fantastiska kollegor och funktionärer vi har på arrangemangen.
Nytt för i år i min roll blir även att ta ett grepp om de externa turneringar som våra lag deltar i.
Om vi får en bättre helhet över de turneringar lagen deltar i så kan vi också vara med och påverka förutsättningarna för våra spelare och ledare.

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut?
– I AIK är ingen arbetsdag som en vanlig dag. För min del handlar dagarna om projektledning, administration och ett kreativt skapande. Många timmar läggs på möten, mail och telefon eftersom jag har en central roll för varje arrangemang.
De flesta arbetsdagar går ut på att bolla idéer, planera och hitta logistiklösningar tillsammans med mina kollegor för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för de lag som deltar i turneringarna. Vi jobbar med att bygga varumärken varför vi hela tiden behöver tänka i nästa steg.

Vad är den största utmaningen i ditt jobb?
– Planering och förberedelse är A och O för att min roll och våra aktiviteter ska fungera. Eftersom jag koordinerar respektive turnering så handlar det om att se till att allt fortgår och utvecklas som vi vill. Och här någonstans kommer utmaningen in. Varje turnering är unik och har sina egna förutsättningar och förväntningar, vilket gör att det ställer olika krav på oss som arbetar och ger oss olika målbilder beroende på plats och kommun vi verkar i. Idag arrangerar vi totalt tio turneringar som spelas i Solna, Norrtälje, Nyköping, Sölvesborg, Leksand, Östersund och Barcelona.
Det enkla hade ju varit att bara köra ”copy & paste” i allt vi gör, men det skulle såklart inte fungera.
Varje enskild turnering lever sitt egna liv och bär sitt egna unika varumärke. Det gäller för oss att lyfta och utveckla det samtidigt som vi stärker hela AIK Fotbolls varumärke. Utmaningen är att få ihop hela pusslet, oavsett plats och förutsättningar!

Text: AIK Ungdomsfotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll