Personalintervju: Roger Wikström

2019.02.14, kl 10:22
Vi kommer i de kommande artiklarna att presentera personalen som arbetar i AIK Ungdomsfotboll. Först ut att intervjuas och presenteras är Roger Wikström.

Kan du berätta lite mer om vem Roger Wikström är?
– Jag är född 1969 på Danderyds sjukhus eftersom jag bodde de första fem åren av mitt liv i Täby, men flyttade sedan till Siljansnäs utanför Leksand där jag oftast också tillbringar semestern. Jag fyller 50 år i mars och bor i Solna tillsammans med min sambo Carina och mina två döttrar Wictoria och Felicia. Jag skulle beskriva mig som allmänt sportintresserad, men fotboll och ishockey toppar listan.

Hur började du arbeta med fotbollen och hur kommer det sig att du arbetar i AIK?
– Jag fick lägga ner den egna fotbollskarriären p g a en höftskada och flyttade till Lillsved där jag gick idrottsledarutbildning åren 1993/1994. Efter utbildningen påbörjade jag mitt arbete som ungdomskonsulent åt Vasalunds IF. Efter 17 år i Vasalunds så blev jag erbjuden en tjänst i AIK och bytte till AIK under 2011.

Vad har du för arbetsuppgifter?
– Min titel är koordinator för vår barn och ungdomsverksamhet och jag har ganska många arbetsområden. Några av mina ansvarsområden är träningstider, deltagaravgifter, material, föräldraföreningar, AIK United, med flera.

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut?
– Är oftast på plats på kansliet vid 8-9 tiden. Har lunch vid 12-tiden och åker hem någon gång mellan kl 16:30 och 18:00. Datorn brukar sedan åka fram igen mellan 21:30 och ca 01:00. Jag gillar att börja dagen från noll och inte på minus i mejlboxen där nog de flesta av mina arbetstimmarna finns. Jag ser dock inte jobbet som ett jobb utan mer som en livsstil där jag försöker att ge snabb återkoppling på frågor.

Vad är den största utmaningen i ditt jobb?
– Att jobba på ett kansli av AIK Fotbolls storlek och kravbild är väldigt komplext då de flesta vi jobbar med är ideella ledare vilket gör att det är svårt med vilka krav vi kan ställa på ledarna. Många föräldrar ser endast till sitt barns bästa vilket är naturligt, men de ser inte alltid helheten. Vi kan inte alltid tillgodose vilja och önskemål för enstaka individer utan vi fattar beslut efter vad vi tror är bäst för vår verksamhet överlag. Ibland fattas tyvärr vissa beslut som i efterhand kan ses som fel när man sett konsekvenserna, men som kändes rätt när de fattades. Vi försöker alltid att konsekvensanalysera innan vi fattar ett beslut. Ett som är säkert är i alla fall att vi aldrig gör något för att vara elaka eller mena någon något illa.

Tack Roger för din tid och gratulerar på din åttaårsdag i klubben!

Text: AIK Ungdomsfotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll