Personalintervju med Tanne Nelson

2020.01.28, kl 06:00
Vi kommer i de kommande artiklarna att presentera personalen som arbetar i AIK Ungdomsfotboll. Personen som är på tur att intervjuas och presenteras är Tanne Nelson.

Kan du berätta lite mer om vem Tanne är?
– Jag skulle beskriva mig själv som en lugn och snäll kille som älskar att bara ta det lugnt. Utöver mitt jobb så gillar jag att hänga med min familj, speciellt min grabb. Han är det bästa som hänt mig och jag älskar att spendera tid med honom.

Hur började du arbeta med fotbollen och hur kommer det sig att du arbetar i AIK?
– Jag startade min ledarkarriär i Vasalunds IF där jag var verksamhetsansvarig ute i Kista och Tensta. Jag lärde känna vår bästa Roger Wikström som även han jobbade i Vasalunds IF då och efter några år i “Vasa” kändes det som att jag behövde en ny utmaning och jag kontaktade då Roger som jobbade i AIK. Jag började min roll som samordnande tränare i slutet på 2012 och har sedan dess jobbat i föreningen. Sedan början på 2019 så har jag arbetat heltid.

Vad har du för arbetsuppgifter?
– Jag har det ganska blandat med arbetsuppgifter vilket jag finner roligt och stimulerande. Mina ansvarsområden är våra marknadsaktiviteter, Knatteskolan, kommunikationen, camper, extraträningar och analytiker för pojkakademin. Jag arbetar även med matcharrangemang, det som idag heter Fair Play Corner som bedrivs på kragen utanför Friends Arena på de allsvenska herrmatcherna. Jag jobbar även med vår föreningsläktare. Som jag nämnde tidigare så är det väldigt blandade arbetsuppgifter vilket gör mitt arbete varierande och utmanande.

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut?
– Ja, det beror egentligen helt på hur den kommande veckan ser ut. Det varierar från möten till praktiska saker som att förbereda material inför Knatteuppstart. Dock så blir det väldigt mycket arbete framför datorn för att styra upp vår verksamhet

Vad är den största utmaningen i ditt jobb?
– Att kunna ha många bollar i luften och som alla andra kunna hitta tid för att utveckla och förbättra verksamheten jag är ansvarig för.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll